Paradižnik 2014
-
- Prispevkov: 2342
- Pridružen: Pe Maj 31, 2013 2:00 am
mene bi pa skupno načrtovanje kaj hitro zaneslo. Od rdečih velikih kar dosti pričakujem, velikost, rodnost, veliko okusa. Domači Dolenjski, Istra, Primorski Pacug, Stari Istrski, Rab Orjak, Trška Gora, pa še kak bi se našel. Pri črnih je že več problemov, veliko jih je in okusni so vsi._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Anne Brontë
-
- Prispevkov: 1482
- Pridružen: Po Jun 17, 2013 2:00 am
Pridne !
Komaj smo pospravili letino 2013 ve že lepo v 2014.
Letos sem imela 30 sort,žal nekatere čisto neuspešno,dve ali tri niti kalile niso.
Vsem bom dala še eno priložnost in pa dodala še malo čez 30 novih sort.
Tiste ki jim popravni izpit ne bo uspel pač ne bom več sadila.
Ena članica je omenila kako super ji je obrodil Jersey Dewil.No in ravno ta je imel na celi sadiki 1 sam plod :(.
Pa še nekaj je takšnih ki bodo na popravnem
Nekako se pa držim da sadim vsakih malo,tako glede na barvo,obliko in velikost.
V 2014 bo mogoče malo več nizkih v posodah kot pa ostalih._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
Komaj smo pospravili letino 2013 ve že lepo v 2014.
Letos sem imela 30 sort,žal nekatere čisto neuspešno,dve ali tri niti kalile niso.
Vsem bom dala še eno priložnost in pa dodala še malo čez 30 novih sort.
Tiste ki jim popravni izpit ne bo uspel pač ne bom več sadila.
Ena članica je omenila kako super ji je obrodil Jersey Dewil.No in ravno ta je imel na celi sadiki 1 sam plod :(.
Pa še nekaj je takšnih ki bodo na popravnem

Nekako se pa držim da sadim vsakih malo,tako glede na barvo,obliko in velikost.
V 2014 bo mogoče malo več nizkih v posodah kot pa ostalih._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
-
- Prispevkov: 1621
- Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
Plamenka je napisal/a: |
Razliko med rdečim in roza pa ugotoviš tako, da iz kožice paradižnika odstraniš meso tako, da je prozorna. Če vleče na roza, je paradižnik roza, pri rdečem pa mislim, da vleče na rumeno. Tako je enkrat razlagala Ivčk, ko sem ugotavljala, kakšne barve je Myth. |
Natanko tako! Kožica pri rozastih je prosojna, kožica pri rdečih pa rumena

In Domač Dolenjski je rdečko

Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
instagram: @iva.grasa.ig
spletna stran: www.tomatojunkie.eu
spletna stran: www.tomatojunkie.eu
-
- Prispevkov: 2342
- Pridružen: Pe Maj 31, 2013 2:00 am
-
- Prispevkov: 1869
- Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am
Za sušenje uporabljam predvsem pelate (Opalka, Jersey Devil, Rinaldo....), pa tudi druge debele mesnate kot Mexico, Polarbear..., pač razrezane na cm rezine.
Ni boljše omake kot na zrezkih narejenih z dodatkom pesti suhih paradižnikov. (podušene zrezke vzamem ven, omako pa s paličnim zmiksam - dobi prekrasno barvo in okus)._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Ni boljše omake kot na zrezkih narejenih z dodatkom pesti suhih paradižnikov. (podušene zrezke vzamem ven, omako pa s paličnim zmiksam - dobi prekrasno barvo in okus)._________________Živeti na podeželju je najlepše!
-
- Prispevkov: 2342
- Pridružen: Pe Maj 31, 2013 2:00 am