Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Oljčne tropine

crtj-admin
Site Admin

Oljčne tropine

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Uporabniški avatar
Peter
Kraj: Lucija

Odgovor Napisal/-a Peter »

Med sprehodom po naravi sem našel kar velik kup odvženih oljčnih tropin. Zraven njega je bil en pol manjši kup lanskih, že skompostiranih tropin.
Ker lanski kup zgleda nedotaknjen, sklepam, da je tropine nekdo samo zavrgel in jih ne misli več uporabit. Po videzu pa zgleda kar kvaliteten kompost. Na oko jih je sigurno več kot 20m3.
Zanima me, če je to kaj posebej vredno(boljše) ali enakovredno navadnemu domačemu kompostu?
Razmišljam, da bi spomladi, ko bom začel polnit kompostnik za naslednje leto, vmes dodajal kompost iz oljčnih tropin.

L.p.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Najbrž bo kaj pametnega tukaj, je diplomsko delo o tem. Kompostiranje oljčnih tropin, pa še čisto sveže je, letošnje.
Darso

Odgovor Napisal/-a Darso »

Super Peter to le uporabi. lp D_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
Uporabniški avatar
Peter
Kraj: Lucija

Odgovor Napisal/-a Peter »

Superca, sem si našel dodatno delo za naslednjo pomlad.
Very Happy Very Happy

L.p. in hvala za link.
Odgovori