Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Aronija - Aronia melanocarpa
zoyba je napisal/a: |
Marmelada skupaj z slivami ali borovnicami, ter sok iz sokovnika skupaj z črnim ribezom sta za mene najboljša |
Gre s parnim sokovnikom ali imaš takšnega, ki stiska? Meni bi prišlo prav, če s parnim, ker potem lepo to vključim v produkcijo iz izabele (tudi čas okvirno sovpada - kako si pa ti spravil skupaj z ribezom?).
Vendar se mi na prve vtise jagode aronije zdijo relativno suhe, tako da nisem čisto prepričan, ali bi bilo v parnem kaj dosti izplena.
Google:
"Standard steam-method of juice extraction produces two cups of juice per pound of chokeberries. If this is mixed half with a naturally sweet applejuice, no additional sugar will be needed." ... ok, to se sliši solidno - http://www.paghat.com/chokeberry.html
V parni sokovnik gre približno 9kg sadja. V tem primeru polovico aronije in polovico črnega ribeza ter 1kg rjavega sladkorja. Izplen je približno 5 litrov, odvisno od tega koliko sadje "daje" od sebe. Od ostanka kar ostane v sokovniku se lahko še skuha marmelada. Aronijo kombiniram z črnim ribezom ali borovnicami. Z bezgom je vsaj meni sok "obupen"
LP_________________Robert
LP_________________Robert