Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Živa meja

crtj-admin
Site Admin

Živa meja

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Glej tudi

dodala: muha

Pa ne kar tako. Tole posebnico sem zagledala ob sprehajanju oziroma vozičkanju, pa mi je mobi s kamero kar sam skočil v roko. Nekaj posebnega, čeprav se mi po drugi strani zdi malo posiljena, no, ne vem.

_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Meni je kar všeč, ker deluje atraktivno tudi, ko izgubi listje. Poseg nad naravo se mi pa tudi ne zdi prehud.

Je bukev ali gaber ali nekaj tretjega?
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Po suhih listih sodeč je bila bukev, a nisem čisto prepričana._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Me zanima, če se na sliki vidi, da so vsa prekrižana mesta ZRAŠČENA._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Ja, se vidi, če dobro pogledamo. Predstavljam si, da je še mlade sadike takole navzkrižno tesno povezal, potem je pa narava naredila svoje. Tudi v gozdu je sem in tja videti zraščena križanja vej ali debel.
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Zelo ustvarjalno, ni kaj. Lastnik je poskrbel tudi za lepoto v zimskem času. Poceni varianta lesene ograje, ki je ob enem še živa. Res čudovito..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Jaz si predstavljam, da je oblikovalec tele žive meje na mestu križanja za tako dobro zraščanje moral tudi zarezati lubje ali ga celo olupiti.
Kdo ve o tem kaj več ali ima izkušnje?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Ni rečeno. Če recimo mlado sadiko sadnega drevja samo malo preveč tesno privežeš h kolu, naslednje leto traku ne moreš več odstraniti, ker ga lubje dobesedno "oblije". Nekatera drevesa imajo večjo sposobnost takega zlivanja in bukev po videnem v gozdu spada mednje, druga pa sploh ne.

Mnenje poznavalca zanima tudi mene. Misliš, da bi lahko povprašala, če boš šla še kdaj mimo?
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Vsekakor bom poskusila, če bo le prilika. A ni tako blizu mojih vsakdanjih sprehodov z vozičkom, pa tudi hiša ni bila videti hudo obljudena.

Živa meja raste povsem na desni, kjer se vidi eno drevo.
Hiša je precej posebna, zadnji konec, ki se na sliki ne vidi, je ves lesen. Na prvi pogled ni bila videti obljudena, a tudi ne zanemarjena. Ne spomnim se, če je bilo kaj rož na oknih, to je pogost znak ne-obljudenosti zgradbe.
Bom še šla mimo in bolj pogledala Smile_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Odgovori