Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paradižnik 2014
Sarasara prvo pridi na srečanje, potem pa še nekaj dokupi. Vsi imamo viške. Mogoče niso tako lepe in velike sadike, na vrtu pa potem isto zrastejo. lp D_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
https://picasaweb.google.com/home
kako paše brskati po netu in iskati opise željenih sort! Tu niso izjema ne čiliji, ne paprike, ne jajčevci, kaj šele pardajzki. Češnjevce, oziroma tiste za v lonce, imam v osnovi že izbrane, in ker jih ne bom vzgajala pod lučko, bodo prvi romali v zemljo, nekje v drugi polovici januarja. Tako sem imela letos in se je pri vlončenih obrestovalo. Nekaj semen za to rundo moram še nabaviti.
Spet bo letos kar nekaj eksperimentiranja, v izboru pa ostaja pri teh ta drobnih nekaj tistih, ki so pri meni vsako leto:
Iva`s Red Berry
White Currant
Black Cherry
Green Doctors Frosted
Snow White
Gobstopper
zagotovo bodo rasli pri meni v loncih še tile:
Guernsey Pink Island Blush
Haley`s Purple Comet
Black Sea Man /ker je nizek
Aunt Ruby`s German Green Cherry
Gobstopper
Coastal Valley pl.
za preostalih osem pa še delam izbor, najbolj me matrajo rumeni in beli. Je pa 20 loncev kar velik napredek v omejevanju, v primerjavi z lanskimi 47, ne? _________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Spet bo letos kar nekaj eksperimentiranja, v izboru pa ostaja pri teh ta drobnih nekaj tistih, ki so pri meni vsako leto:
Iva`s Red Berry
White Currant
Black Cherry
Green Doctors Frosted
Snow White
Gobstopper
zagotovo bodo rasli pri meni v loncih še tile:
Guernsey Pink Island Blush
Haley`s Purple Comet
Black Sea Man /ker je nizek
Aunt Ruby`s German Green Cherry
Gobstopper
Coastal Valley pl.
za preostalih osem pa še delam izbor, najbolj me matrajo rumeni in beli. Je pa 20 loncev kar velik napredek v omejevanju, v primerjavi z lanskimi 47, ne? _________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Boljši po okusu in rodnejši kot Sweetie je bil meni Peacevine Cherry, gojena pa sta bila en ob drugem. Tako upam, da bo Peacevine Cherry prišel v izbor za naslednje leto...
Nekako sem si za prihajajočo sezono zamislila, da bi rada probala čimveč rdečih in rozastih in malo dala na stranski tir ostale barve, ker so rdeča in roza vedno bolj na čakanju. Rada bi namreč zmanjšala število sort pri teh dveh barvah, kar bo mogoče le z izločanjem.
Tako je idejni plan, da bom gojila po 16 sort obojih, potem bom pa videla, kako naprej. Bicolorji pa so pri meni vedno zastopani v največjem številu, vsako leto imam na vrtu 14 sort le teh...
Ravno brskam po semenih in si pišem namišljene sezname, upam da si bom čez počitnice (moje namreč trajajo tja do 6. januarja) naredila vsaj okviren seznam..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Nekako sem si za prihajajočo sezono zamislila, da bi rada probala čimveč rdečih in rozastih in malo dala na stranski tir ostale barve, ker so rdeča in roza vedno bolj na čakanju. Rada bi namreč zmanjšala število sort pri teh dveh barvah, kar bo mogoče le z izločanjem.
Tako je idejni plan, da bom gojila po 16 sort obojih, potem bom pa videla, kako naprej. Bicolorji pa so pri meni vedno zastopani v največjem številu, vsako leto imam na vrtu 14 sort le teh...
Ravno brskam po semenih in si pišem namišljene sezname, upam da si bom čez počitnice (moje namreč trajajo tja do 6. januarja) naredila vsaj okviren seznam..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A