Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
metuljc, zdaj si me pa dobila...tu pa ne poznam latinskega imena... _________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose." Anne Brontë
Eno vprašanje se mi pojavlja. Če imam recimo posamezne posodice, bi bilo možno narediti eno samo pokrivalo za vse, ampak ali je to enako učinkovito kot posamezna pokrivala? Je uspeh WS odločilen ravno v mini posameznih "rastlinjakih"?
zuf, čisto vseeno je, ali je vsaka pokrita zase, ali jih je več pod enim pokrovom, le to moraš poskrbeti, da bodo vse dobile enako količino vlage. Preizkušeno pri meni.
Lahko pa jih poskusno nekaj daš pod isti pokrov, pa še nekaj zraven in boš sam videl, če bo kaj razlike.
V minuli zimi sem imela vse pod isto strehico, se pravi, gajbico prekrito s folijo, tisto, s katero so ovite palete. Izplen je bil enak, če ne boljši, saj ko je nažigalo sonce, so imele rastlinice več prostora za dihanje._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose." Anne Brontë
Torej bo potrebno počasi že začeti s sejanjem?Vsi ste do sedaj bili zelo zadovoljni z rezultati WS,tudi samamoram letos poskusiti tudi to.Morda uspe tudi meni.
Danes nama je končno ratalo vse oviti v folijo, le to naluknjati, in postaviti gajbice na nedokončano pokrito teraso. Zdaj pa naj se narav igra. Sicer imam pomisleke zaradi trenutnih visokih temperatur, saj tudi vrtnice zunaj na veliko brstijo, po moje niso pogruntale, da zime sploh ni bilo....
posamezni lončki, globoki cca 11 ali 12 cm, substrat je Neuhaus N8, pomešan s perlitom
gajbica od blizu, ni popolnoma ovita s folijo, že sama po sebi ima luknjice za zrak, na vrhu pa sva folijo tudi naluknjala
in panoramska slika
ter slika "osamelca"
To je to, prepuščeno samo sebi. Nadzirala bom samo morebiten dolgotrajen sneg, ki bi lahko poškodoval folijo, morebitno sušo ali preveliko močo.
Posejati moram še eno gajbico, ker določenih semen še nimam pri sebi._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose." Anne Brontë