Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Hibiscus syriacus - sirski oslez

Odgovori
babaco

Odgovor Napisal/-a babaco »

Ni problema, je dovolj enoletnih poganjkov.
ferdo36

Odgovor Napisal/-a ferdo36 »

Če imaš kaj talnih poganjkov ali pa semen se toplo priporočam!_________________Narava vse povrne!
babaco

Koreninskih izrastkov nima, tudi semena najbrž ni, bom pa pobrskal po tleh, če ga morda najdem.
Ja, nikoli pa nisem opazil sejančkov pod rastlino.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Dva razloga stra lahko, ali nee tvori semen, kar je za take rastline s polnjenimi cvetovi pričakovano (ali pa jih tvori in ne kalijo), ali pa prepogosto kosiš in nimajo časa zrasti.
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Babaco, tudi jaz bi se priporočil za kakšen poganjek. Pa seveda, prednost naj imajo predhodniki in zdrava mera. Torej, če bo izvedljivo se lepo zahvalim v naprej.

Me pa zanima ali so vsi hibiskusi tako privlačni za čebele. Enojni/polnjeni cvetovi, različne barve. To vprašanje je namenjeno vsem, ki imajo te rastline in jim posvečajo tudi tovrstno pozornost.
vodenka

Odgovor Napisal/-a vodenka »

Tudi jaz se postavim vrsto če že ni zmanjkalo Wink bi za sestro vzela .
babaco

Potaknjencev bo za vse dovolj.
Ja, je pa zanimivo, sosed ima le nekaj metro stran hibiskus z enojnimi cvetovi, vendar se čebele zanj ne zmenijo.
Metuljc, imaš prav, v odcvetelih cvetovih mi semen.
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Hvala za odgovor glede čebel in cvetja.
Morda še to, ali je tvoj tudi vzgojen iz potaknjenca ali pa je morebiti cepljen?
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

juglans je napisal/a:

Me pa zanima ali so vsi hibiskusi tako privlačni za čebele. Enojni/polnjeni cvetovi, različne barve. To vprašanje je namenjeno vsem, ki imajo te rastline in jim posvečajo tudi tovrstno pozornost.

Pri "sircih" (imam tri z enojnimi cvetovi) nisem bila nikoli pozorna na obisk čebel. Čeprav nekaj jih mora opraševati, ker so oplojeni čisto vsi cvetovi. Na trajnicah "newbiscusih" sem pa doslej opazila le ose, ki pridno obiskujejo in raziskujejo cvetove Surprised . Na "kitajcu" obiskov nisem zaznala - in tudi ne oploditve plodov.
babaco

Vzgojen je iz potaknjenca.
Odgovori