Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Skupno naročilo pri Petroviću, jesen 2013

Moderator: Melona

Odgovori
filifero

Odgovor Napisal/-a filifero »

Irenakk, hvala za vrtnici. Nisem ih se odprel, ker grem v Pulo naslednji vikend. Kako naj ravnam z njimi do petka? Zdaj so na balkonu v Ljubljani. A jih odprem? Hvala! Lp!
irenakk

Odgovor Napisal/-a irenakk »

Ja, mislim da bi bilo dobro, da jih odpreš in daš v vedro z vodo. Če bo zmrzovalo, jih daj nekam, kjer bo temperatura nad ničlo, a v sobo raje ne, da ne bodo začele odganjati. LP
anka

Odgovor Napisal/-a anka »

Tudi moje lepotičke so že v zemlji. Površno sem poslušala vremensko napoved, se ustrašila snega do nižin in jih posadila včeraj v dežju in v blato :-) A ker so velike, močne punce in jih že poznam, vem, da jim ne bo škodilo.
Sončna

Odgovor Napisal/-a Sončna »

Irena, a boš v letu 2014 tudi spomladi kaj uvozila iz Srbije? Moram povprašat, ker sedaj, ko v teh sivih dnevih gledam rožnike, še bolj obžalujem, da ni prišel Baron Girod de l`Ain in Louis XIV.
irenakk

Odvisno od želja in potreb. Žal pa tistih dveh po vsej verjetnosti ne bo, saj so v pomladanski rundi tiste, ki so ostale od jeseni Crying or Very sad

Pa še ena novica za vse, ki ste v pošiljkah dobili drobne sadike. V jesenskem direndaju sem spregledala, da mi je Petrović poslal več sadik Showmee Dancing (Warner), kot sem jih naročila. Z zamudo sem ugotovila, da so te sadike "kompenzacija" za vse, ki ste za naročene sorte dobili drobne enoletne sadike. Prav gotovo si vsak želi lepo sadiko sorte, ki jo je naročil in upam, da vam bodo vse lepo rasle. Vseeno pa vam bom poslala tudi "darilno" sadiko - če ne bo prišla prav vam, jo pa lahko komu podarite. Imam pa en problem - ne vem več, kdo vse je dobil drobne sadike. Za nekatere sorte, ki sem jih tudi sama naročila, to vem, ne pa za vse. Tako da vas vabim, da se mi javite in boste pošiljko prejeli po praznikih oz. spomladi (po želji).

Želim vam lep preostanek praznikov, v novem letu pa veliko veselja - tudi ob vaših vrtnicah!
Irena
Marjeta

Odgovor Napisal/-a Marjeta »

Pri meni sta bili najdrobnejši Pegasus in Pat Austin. Od ene sem celo sliko prilepila. Ne vem pa, če sem upravičena do dodatne? Če ja, bom zelo vesela.

Smile
irenakk

Seveda si! Hvala, da si se oglasila.

Za tiste, ki ste v dvomih, kaj je mišljeno pod pojmom "drobna sadika", pa tu še enkrat pripenjam tvojo sliko:

sarasara je napisal/a:
Namesto fotografij/-e s Slikomata je bila vidna reklama, ki sem jo Melona izbrisala.
pepa6

Odgovor Napisal/-a pepa6 »

Moja Blairi no.1 je tako micena ima 2 zelo kratka poganjka. Dvomim da bo kaj iz nje.
irenakk

Živijo! Torej tudi zate ena Showmee Dancing. Če pa z Blairii 1 res ne bo nič, mi sporoči. LP
Sončna

Odgovor Napisal/-a Sončna »

Jaz sem naročila veliko sadik, tako, da sem šele kasneje ugotovila, da imam par bolj drobčkanih. Najbolj me skrbi Benjamin Britten, ki je verjetno res enoletna sadika. Ravno sedaj ga gledam skozi okno zraven tudi na frišno posajene nizozemke Lady of Shalott in proti njej zgleda, ko plevelček Embarassed Ampak trdno upam, da se bo kljub tej burji obdržal, ker zelo težko pričakujem barvo njgovih cvetov. naj bi bila unikatna med austinkami. Če ti pa kaka sadika ostaja se vedno toplo priporočam poklon

Drugače pa Irena, še 1x hvala za izpeljano naročilo. Te dni sem z mislimi v pomladi in poletju in pričakovanju prvih cvetov Petrovičk.
Odgovori