Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Black Cherry
bobolino je napisal/a: |
To je zame še vedno eden najbolj okusnih in najbolj rodnih paradižnikov. V rastlinjaku je visok skoraj 3m in polno obložen, medtem ko se druge sorte mučijo. |
Zorel, nastavljal plodove in cvetel je do zmrzali, v mojem rastlinjaku, ki pa je bil odprt vseh strani. Sicer so plodovi proti koncu začeli pokat, a na okusu ni izgubil. Ne rabim omenjati, da je bila rastlina velikanska, in da sem redno trgala tako zalistnike kot veje._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Ja, res je bobolino, zelo okusen je. Prvič sem ga posadila in prvič tudi pokusila danes. Čudovit poln okus po paradižniku. Ni kisel, ni presladek, ni voden, ni moknat. Skratka čudovitega okusa in ostane pri meni na vrtu tudi v prihodbnje.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
-
- Kraj: Domžale
Irena je napisal/a: |
Mfrranc, tudi jaz sem jih dala v predal, ker preveč pokajo. Meniš, da streha omili pokanje paradižnika in da je bil kriv le naliv? Irena |
Hja, težko rečem, je za probat. Kar se pokanja tiče, imamo celo mavrico sort.
Ene v nobenem slučaju ne pokajo, druge vedno, vmes pa so sorte, ki pokajo pod določenimi pogoji, ene več druge manj.
Letos si malo beležim sorte, ki mi kljub strehi pokajo. Najbolj problematiče bodo diskvalificirane, drugo leto jih ne bo na vrtu, pa če so še tako okusne ._________________mfranc