Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Indigo Rose

Garden-ja

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

Po okusu sicer nič posebnega, ni mi všeč, ker je v bistvu samo koža in gel s semeni, je pa zelo dekorativen tako da ostaja. Velik plus mu je to, ker zori tako zelo počasi tako da je vedno na razpolago, tudi takrat, ko drugih zmanjka._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
Matic

Odgovor Napisal/-a Matic »

Tudi mene okus ni prepričal. Voden, brez arome.
Imam ga v dveh loncih na terasi iz razloga kot vsi ostali: dekorativna rastlina opazijo jo vsi. S tem razlogom ostaja tudi drugi leto.
htf_lover

Odgovor Napisal/-a htf_lover »

Po okusu nič posebnega, vendar ima naslednje prednosti: lep izgled, zelo dekorativen, postopno zori in ga imaš nekaj skozi celo sezono. Prav tako dolgo časa obstane in se zlepa ne zmehča.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Še en plus: zrel plod se da temeljito in brez škode olupit, kot kuhan krompir, ne da bi ga bilo poprej treba vreči v vrelo vodo.

Običajno sicer ne lupim paradižnika, danes je pa tako prišlo, da bi olupek motil in sem bila prijetno presenečena, kako lepo je šlo.

Okus se mi zdi čisto primeren za solate pa tudi kar tako se ga da pojest. Zadnjič sem imela obiske in sem dala na mizo košarico teh plodov kot zanimivost in dekoracijo. Mimogrede so izginili v želodčkih obiskov Very Happy .
Nazadnje urejal/a muha 16 Sep 2013 15:36; skupaj popravljeno 2 krat
TwityPity

Odgovor Napisal/-a TwityPity »

Par sem jih že probal, večino pa potalal naokoli. Okus mi je OK tako ostane na vrtu. Se pa res čisto vsak vtakne vanj - kaj je pa to zaen paradajz?? Laughing

Še ena fotka nedozorele etaže:
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Kar imam posajenega brez strehe, je čisto ves grdo razpokal Crying or Very sad . Danes sem ga porezala do tal in vse z zelenimi plodovi vred stlačila v organko. Škoda, ker so bile vse sadike še lepo polne.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Spravila sem precej semen in to samo od sadik, ki so bile posajene ločeno od večine. Skupaj 4 sadike Indigo Rose, na koncu vrste Black Krim, 3 metre stran pa Longkeeper.

Sedajle sem pa ob pakiranju semen ugotovila, da so drugačna od tistih, ki sem jih lani dobila od Ivčk. Ivčkina so rumeno-oranžkaste barve in bolj drobna, od teh iz moje lanske letine pa bolj debela in običajne sivkasto-rjave barve.

Sedaj me muči, ali je še nestabilen, ali tako zelo dovzeten za križanje, ali pa so moja semena le skrita v ovojnici???
htf_lover

Odgovor Napisal/-a htf_lover »

Semena, ki sem jih jaz shranil so takšna:
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Tudi moja so taka. Tista od ivčk so pa bolj oranžkasta in gladka.
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Barva semena se pri nekaterih iste sorte tudi pri meni včasih razlikuje, sem pa ugotovila, da na barvo vpliva tudi čas fermentacije. Če sem malo pozabila v kozarčku preden sem sprala, barva suhega semena že ni bila več enaka - nekatere so mi potegnile na rdečkasto, nekatere na sivkasto ..._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Odgovori