Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paradižnik 2014
Meni pa srce ni dalo miru in sem nekaj češnjevcev že dala v zemljo.Ne veliko,le toliko da bom lažje dočakala pomlad.
Tale dež in vlaga me čisto ubijata.Čisto drugače bi bilo če bi imeli mrazz in sneg.
Je pa Kimberley lani meni zelo kasnil.Sloh ni hotel biti med prvimi _________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
Tale dež in vlaga me čisto ubijata.Čisto drugače bi bilo če bi imeli mrazz in sneg.
Je pa Kimberley lani meni zelo kasnil.Sloh ni hotel biti med prvimi _________________~~~~****~~~~****~~~~
Danes sem pojedla dva micro toma, ampak se drugo leto ne grem tega. Zima je pač zgleda čas tudi za moje zimsko spanje Posejala sem jih menda novembra ali oktobra, ker mi je seme v paradižniku že začelo kaliti, pa mi je bilo škoda vreči stran. Potem je bil pa problem, da se mi pozimi pač ni dalo ustvarjati primernih pogojev in zagotavljati hranil.
Torej tisti prvi dve rastlinci gresta adijo, ostalo jih je še šest, ki so še majčkene ampak že nekaj nastavljajo cvetne popke. Na te bom poskušala bolj paziti, zdaj ko se počasi počasi začenja sejanje.
Vsako leto imam problem, ker ne morem počakati na primeren čas za sejanje in tudi letos sem danes vrgla v zemljo par balkonskih paradižnikov in dve mini papriki prav tako za v korito. Kaj veliko res ne pridobim, čas do februarja pa hitreje mine
Torej tisti prvi dve rastlinci gresta adijo, ostalo jih je še šest, ki so še majčkene ampak že nekaj nastavljajo cvetne popke. Na te bom poskušala bolj paziti, zdaj ko se počasi počasi začenja sejanje.
Vsako leto imam problem, ker ne morem počakati na primeren čas za sejanje in tudi letos sem danes vrgla v zemljo par balkonskih paradižnikov in dve mini papriki prav tako za v korito. Kaj veliko res ne pridobim, čas do februarja pa hitreje mine
čas do pravega sejanja sem jaz premostila s sejanjem par paprik, jajčevcev in čilijev, pri paradižnikih pa ne vem, kateri bi bil najbolj zgoden. Lani je bil to Kimberley, a ni bil tooooliko zgodnejši od ostalih, kake par dni, mogoče.
praviš, Pika, da so rasli čez zimo? Morda zaradi več sonca? Pri nas bi to zimo menda res imela uspešno gojenje, glede na količino sonca._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
praviš, Pika, da so rasli čez zimo? Morda zaradi več sonca? Pri nas bi to zimo menda res imela uspešno gojenje, glede na količino sonca._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Ja, če ne bi bilo toliko sonca bi verjetno rabili kako lučko, tako pa jim kaj drugega kot gnojenja in rednega zalivanja ni manjkalo
Balkonske jaz sicer vedno sejem januarja, da se potem aprila v koritih že kaj pozna, ne pa da so še cel mesec bolj ali manj prazna. Pa jajčevce, paprike in čilije bom tudi, ampak v drugi polovici januarja verjetno ... če me prej ne premami.Nazadnje urejal/a pika 05 Jan 2014 16:50; skupaj popravljeno 1 krat
Balkonske jaz sicer vedno sejem januarja, da se potem aprila v koritih že kaj pozna, ne pa da so še cel mesec bolj ali manj prazna. Pa jajčevce, paprike in čilije bom tudi, ampak v drugi polovici januarja verjetno ... če me prej ne premami.Nazadnje urejal/a pika 05 Jan 2014 16:50; skupaj popravljeno 1 krat
Jaz bom sejala najbrž 28. januarja najbolj zgodnji paradižnik in čilije ter jajčevce. Takrat je dan za plod. Ta mesec sta taka dneva še 10. in 19. januar, a to mi je prezgodaj, ker imam potem velike probleme z velikostjo rastlin in prostorom. Že 28. je zame zgodaj. Razen, če za kak čili, ki ga imam, izvem, da je zelo pozen.
me prav veseli,da nisem edina med prvimi in da so nekateri že velikoo pred mano
Ko me naslednjič spet zagrabi bo pa kakšen jajčevec na vrsti _________________~~~~****~~~~****~~~~