Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Kokosova potica
-
- Site Admin
- Prispevkov: 5392
- Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm
Kokosova potica
(Prenos iz arhiva)
Kokosova potica
TESTO:
1 kg gladke moke
6 rumenjakov
7 dag sladkorja
3 žlice ruma
4 dag kvasa
7 dag masla
½ l. mleka
Sol
Vanilin
Pecilni prašek
NADEV:
¾ l. mleka
40 dag kokosove moke
25 dag sladkorja ali po okusu
3 beljaki
Kisla smetana
Iz sestavin zamesiš kvašeno testo.
Za nadev zavreš mleko z sladkorjem dodaš kokosovo moko ter ohladiš. Ko je hladno dodaš sneg iz treh beljakov.
Testo razvaljaš in namažeš z kislo smetano potem daš nadev. Ostalo delaš enako kot navadno potico.
Za barvno kombinacijo bi lahko dodali v testo kakao.
Sama je še nisem delala recept je mamin. Ob priliki bom jo tudi jaz naredila _________________Začni dan z nasmehom in vse bo lažje!
TESTO:
1 kg gladke moke
6 rumenjakov
7 dag sladkorja
3 žlice ruma
4 dag kvasa
7 dag masla
½ l. mleka
Sol
Vanilin
Pecilni prašek
NADEV:
¾ l. mleka
40 dag kokosove moke
25 dag sladkorja ali po okusu
3 beljaki
Kisla smetana
Iz sestavin zamesiš kvašeno testo.
Za nadev zavreš mleko z sladkorjem dodaš kokosovo moko ter ohladiš. Ko je hladno dodaš sneg iz treh beljakov.
Testo razvaljaš in namažeš z kislo smetano potem daš nadev. Ostalo delaš enako kot navadno potico.
Za barvno kombinacijo bi lahko dodali v testo kakao.
Sama je še nisem delala recept je mamin. Ob priliki bom jo tudi jaz naredila _________________Začni dan z nasmehom in vse bo lažje!
Meni je kokosova potica zelo dobra, še posebno tista varjanta s testom v katerega dodamo tudi čokolado. Je tudi zelo lepa za videti.
link fotografije z neta
link fotografije z neta
Decembra sem kar nekajkrat naredila kokosovo potico s testo, v katerega je dodan kakav. Za razliko od pehtranove in orehove, ki je naslednji dan že bolj suha, je ta dolgo sveža. In res je lepa za pogledat, kot pravi Orlica.
Delam pa po tem receptu:
Testo:
500g mehke moke
50g kakava
100g masla
100g sladkorja
3 rumenjaki
3 dcl mleka
1 vrečka suhega kvasa
Nadev:
500 ml sladke smetane
200g sladkorja
500g kokosove moke
3 rumenjaki
1 vanilin sladkor
limonina lupinica
Testo pripravim kar v aparatu za peko kruha. Za nadev se zavre sladko smetano ter sladkor ter s tem popari kokosovo moko. Ohlajeni masi dodamo 3 rumenjake, vanilin sladkor in limonino lupinico. Vzhajano testo razvaljamo, namažemo z nadevom, položimo v namazan pekač ter pečemo 3/4 ure na 180 stopinj.
Delam pa po tem receptu:
Testo:
500g mehke moke
50g kakava
100g masla
100g sladkorja
3 rumenjaki
3 dcl mleka
1 vrečka suhega kvasa
Nadev:
500 ml sladke smetane
200g sladkorja
500g kokosove moke
3 rumenjaki
1 vanilin sladkor
limonina lupinica
Testo pripravim kar v aparatu za peko kruha. Za nadev se zavre sladko smetano ter sladkor ter s tem popari kokosovo moko. Ohlajeni masi dodamo 3 rumenjake, vanilin sladkor in limonino lupinico. Vzhajano testo razvaljamo, namažemo z nadevom, položimo v namazan pekač ter pečemo 3/4 ure na 180 stopinj.
- lpmami
- Prispevkov: 8375
- Pridružen: Sr Jul 17, 2013 2:00 am
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Plamenka je napisal/a: |
. Pečice pred peko ne segrevam. Mogoče vzhaja zato, ker se postopoma segreva. |
Ja, to bo.
Samo, kako pa veš potem, koliko časa peči. Jaz sem navajena, da svojo iz 60 dag moke pečem eno uro, vendar v že segreti pečici._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje