Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kokosova potica

orhy
Prispevkov: 2452
Pridružen: Ne Jun 02, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a orhy »

Ja Plamenka - res je najbolj varno, če med pečenjem tudi previdno opazuješ.
Zaradi sigurnosti, da je dovolj pečena, jo jaz vedno preden jo vzamem iz pečice, obvezno preizkusim tako, da jo na nekaj mestih prebodem s pletilko, ki je obvezni sestavni del mojih
pekovskih pripomočkov. Wink Razz Very Happy
Letos sem bila, kar malo v skrbeh, ko sem za praznike pekla Potratno potico, ker je noter tudi skuta in sploh je ta "potica" bolj sočna, kot ostale vrste potic pa se je vse krasno izteklo.
Moja stara pletilka je zakon za te reči. pozdrav_________________
Uporabniški avatar
Plamenka
Prispevkov: 9598
Pridružen: Pe Maj 31, 2013 2:00 am
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Res je, Orhy! Wink
Potratne potice pa še nikoli nisem pekla. Wink
Uporabniški avatar
lpmami
Prispevkov: 8367
Pridružen: Sr Jul 17, 2013 2:00 am
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Plamenka je napisal/a:
Potratne potice pa še nikoli nisem pekla. Wink

Jaz je tudi pekla nisem, jedla pa že. Mmmmm..._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
lpmami
Prispevkov: 8367
Pridružen: Sr Jul 17, 2013 2:00 am
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

orhy je napisal/a:
...pletilko, ki je obvezni sestavni del mojih pekovskih pripomočkov. ... Moja stara pletilka je zakon za te reči. pozdrav


Ja, pletilke so v gospodinjstvu uporaben pripomoček. Večnamenski. Moja je na enem koncu zlata - posprejana z zlato, ko sem barvala prazne orehe za na božični drevešček, z drugim pa preskušam (božično) potico. No, takorekoč božična pletilka._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
Plamenka
Prispevkov: 9598
Pridružen: Pe Maj 31, 2013 2:00 am
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

lpmami je napisal/a:

Jaz je tudi pekla nisem, jedla pa že. Mmmmm...


Jaz je pa niti jedla mislim, da še nisem. Recept sem pa že nekajkrat gledala. No, enkrat se jo bom najbrž že poskusila narediti. Wink
orhy
Prispevkov: 2452
Pridružen: Ne Jun 02, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a orhy »

lpmami je napisal/a:
..... - posprejana z zlato, ko sem barvala prazne orehe za na božični drevešček, z drugim pa preskušam (božično) potico. No, takorekoč božična pletilka.
O lpmami, sem se tule nasmejala.
Tvoja pletilka je postala zlata, ker si orehe le barvala, jaz pa sem orehe pekla in rezultat se najbrž pozna na moji kilaži.
Da je to res, kar pravim, imam slučajno tule še "dokumentacijo" - na vago pa ne bi stopila. Embarassed Very Happy_________________
Marinka
Prispevkov: 458
Pridružen: To Jun 04, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Marinka »

So lepi tile tvoji orehi. Sem jih že pekla pa niso bili pol tako lepi Embarassed
Verjetno imaš kakšen poseben recept Question_________________Začni dan z nasmehom in vse bo lažje!
orhy
Prispevkov: 2452
Pridružen: Ne Jun 02, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a orhy »

Marinka, jaz jih napravim po tem receptu:

32 dag moke
10 dag sladkorja v prahu
12 dag mletih orehov
20 dag masla
2 dag čokolade v prahu in
1 malo jajce

Za kremo sem uporabila, kar Nutelo, ker jo moji obožujejo pa še hitreje je bilo.
Mojim so zeloo dobri._________________
Marinka
Prispevkov: 458
Pridružen: To Jun 04, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Marinka »

Hvala ! Bom poskusila po tvojem receptu. Kakšno moko vzameš? Wink_________________Začni dan z nasmehom in vse bo lažje!
orhy
Prispevkov: 2452
Pridružen: Ne Jun 02, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a orhy »

Tokrat sem uporabila Tip 400 od "Frumente - idealno za vse recepte".
Vdolbinica pa naj bo, kar dovolj velika, da je ne bo testo med peko preveč zapolnilo in ne bi bilo dovolj prostora za nadev. pozdrav_________________
Odgovori