Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Zamioculcas zamifolia - zamiokulkas
Tale rastlinica resda čisto dobro preživi tudi v slabše osvetlenih kotičkih, ampak:
ko pričnejo odganjati novi poganjki in dokler se ne učvrstijo, jo je le dobro prestaviti na svetlo mesto, kjer se razvijejo v pokončne in močne veje. V nasprotnem primeru se v iskanju svetlobe grdo pretegnejo, če svetloba prihaja od strani pa še nagnejo . Na prvi fotografiji se lepo vidi, da sem jih morala zvezat skupaj,
ko pričnejo odganjati novi poganjki in dokler se ne učvrstijo, jo je le dobro prestaviti na svetlo mesto, kjer se razvijejo v pokončne in močne veje. V nasprotnem primeru se v iskanju svetlobe grdo pretegnejo, če svetloba prihaja od strani pa še nagnejo . Na prvi fotografiji se lepo vidi, da sem jih morala zvezat skupaj,
-
muha je napisal/a: |
Tale rastlinica resda čisto dobro preživi tudi v slabše osvetlenih kotičkih, ampak: ko pričnejo odganjati novi poganjki in dokler se ne učvrstijo, jo je le dobro prestaviti na svetlo mesto, kjer se razvijejo v pokončne in močne veje. V nasprotnem primeru se v iskanju svetlobe grdo pretegnejo, če svetloba prihaja od strani pa še nagnejo . Na prvi fotografiji se lepo vidi, da sem jih morala zvezat skupaj, |
Uh ... dobro da si tole omenila. Moram takoj it prestavit na bolj svetlo mesto. hvala.
-
Profiji to gotovo znajo. Takole doma pa ne vem. Mogoče z ustrezno umetno svetlobo? Čeprav je to rastlina, ki uspeva na pičli svetlobi, jo za razvoj lepih listov kar rabi in tudi, če jo pozimi dam na najbolj svetlo polico, rast vseeno deluje pretegnjeno.
Tudi moja zraste vsako leto više. Ravno sem pomerila letošnji prvi nov list - 88 cm. Naslednja dva bosta izgleda malo krajša.
Nekaj zanimivosti o ZZ
Tudi moja zraste vsako leto više. Ravno sem pomerila letošnji prvi nov list - 88 cm. Naslednja dva bosta izgleda malo krajša.
Nekaj zanimivosti o ZZ
-