Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Domač Bokashi posip

ciklama

Odgovor Napisal/-a ciklama »

Mene pa zanima kje se dobi m1 in melasa ali kar se uporablja za ta bokashi. Ko sem brala v reviji Brazde o tem pripravku sem ga želela nabavit v neki spletni trgovini, pa so mi odgovorili da ni več dobavljiv.Zato prosim za pomoč ker bi tudi jaz rada probala to reč.
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

ciklama, bom preverila, če se vse to še dobi pri nas. Drugače pa TUKAJ Ti še kaj napišem n ZS. Wink
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Aye-Aye, ti si domača pri teh zadevah.
Kje najceneje dobim melaso in EM?
Multikraft še pošilja v Slovenijo?
Bom najbrž kar pri njih naročil.
Tole in tole je prava stvar, kajne?
Ni greh vprašat.
Ima kdo manjšo količino EM za oddat?
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Tule bi znalo biti občutno ceneje, če prav razumem => http://www.equusvitalis.at/marken/melasse_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

zuf, nazadnje sem tam naročala ja, tale povezava od optimista je sicer ceneje, a nimajo em1, če računaš poštnino, tako plačaš dve, je ta način potem seveda dražji. Razen če se odločimo za skupinski nakup in vzamemo že zdaj melaso za prihodnje delavnice. Wink
TwityPity

Odgovor Napisal/-a TwityPity »

Debata o skupnem naročilu oddeljena: Skupno naročilo EM koncentrata
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

A je nujno pred uporabo posip sušiti? Je mogoče uporabljati vlažnega, kot smo ga na delavnici napolnili v posode?_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Do sedaj sem vedno uporabljal vlažnega. Pravzaprav ne vem zakaj ga eni sušijo?_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Posušen naj bi dalj zdržal - tudi do 2 leti in ni ga potrebno hraniti v neprodušno zaprti posodi. Enkrat sem ga sušila, ker sem naredila večjo količino in zaradi pomanjkanja manjših posodic fermentirala kar v košu Organko. Posušenega sem spravila v PE vrečke. Za naprej ga ne mislim več sušiti, bom porabila kar vlažnega. Tudi tisti, ki ga je moč kupiti v trgovinah ni posušen.
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

No, potem pa kar naj bo še naprej v posodici! Hvala!_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Odgovori