Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paradižnik 2014
Mfranc živio, jaz sem lani. dobro se je obnesel. opažam še to da se vsi češnjevci, vsaj pri meni v dolinici (v Istri) kjer je sredi poletja lani tem. dosegla tudi 52 st.C obnesejo boljše kot klasični paradižniki. l pvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
mfranc je napisal/a: |
Sweet Cherry V Hoferju prodajajo pod tem imenom malo debelejši češnjevec, v lepih grozdih. Je kar precej bolj okusen kot razni lušti. Seveda pa malo bolj "peškast", češnjevcu primerno ... . Po deklaraciji izvira iz Italije, kaj več podatkov pa nisem našel. Me ma da bi kakšen semenček vtaknil v zemljo - in me zanima, ga je kdo že sejal? LP |
Jaz sem imela lani Sweet cherry, če je to to. Semena sem dobila od Vode. Paradajzki so bili pri meni malo večji češnjevci, nekako podolgovati, v spodnjem delu malce ožji in 'špička' je bila obrnjena na noter. Plodovi so bili zelo čvrsti, bolj kot pri ostalih sortah. Okus je bil bolj sladkast, vendar sem jih morala malo dlje pustiti, da se je izrazila sladkoba.
Potem... ne vem kako naj povem, ampak ravno nasprotno se je obnašal od tistih, ki zelo hitro po tem, ko pordečijo, postanejo prezreli. Ta je zelo dolgo lahko zrel in je enako okusen, morda le vedno bolj sladek, čvrst pa še vedno. Oh, tole je pač po domače napisano, upam, da je kaj v pomoč.
Jaz ga letos ne bom sejala, ker kot ne-ravno-ljubitelj češnjevcev imam za le-te samo dva kola in tam bi poskusila še kako drugo, je pa moja mami navdušena nad njim in ga bo spet imela (lani sva ga imeli obe).
Paradajzki na rastlini:
V primerjavi z Yellow pear:
Secirani :
- lpmami
- Prispevkov: 8372
- Pridružen: Sr Jul 17, 2013 2:00 am
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Sem si kar malo mislila. Mama je imela rdečo hruškico. Zasejala se je sama, ni tako padala na tla kot drobni češnjevci, imela je malce debelo lupino in se je zelo dobro držala. Tudi po prvih rahlih slanah nas je še razveseljevala. Pa skoraj nobenega gnitja._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje