Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Škropljenje - kaj, kdaj in s čim
Sam sem začel uporabljati domač LB-serum.
Monilija, luknjičavost in kodravost so glivične bolezni, če se ne motim.
Laktobacili so pri varovanju rastlin pri temu zelo dobri.
Prvič sem škropil dva tedna nazaj takoj po dežju, temperature so bile okoli 9 stopinj C (nad 8stopinj je pripravek aktiven).
Spomladi bom vključil še čaj iz mladih nadzemnih poganjkov hrena ločeno od LB-seruma.
Monilija, luknjičavost in kodravost so glivične bolezni, če se ne motim.
Laktobacili so pri varovanju rastlin pri temu zelo dobri.
Prvič sem škropil dva tedna nazaj takoj po dežju, temperature so bile okoli 9 stopinj C (nad 8stopinj je pripravek aktiven).
Spomladi bom vključil še čaj iz mladih nadzemnih poganjkov hrena ločeno od LB-seruma.
vipavka je napisal/a: |
Mene pa samo nekaj zanima...In sicer, če se Cuprablau dobi v prosti prodaji (se pravi, če nimaš opravljenega izpita o FFS). |
Tole z izpitom za nakup bakrovih pripravkov je mene dvakrat zadelo. Prvič, ko sem pred par leti hotela kupiti modro galico, pa so rekli, da moram imeti izpit (seveda drago plačan). Kako, saj ga je mama vedno uporabljala, pa nikoli ni imela izpita !?! Drugič pa mislim, da je bilo lani, ko sem ga mirno lahko kupila brez vsakega izpita. Natančneje - v Slogi v komunalni coni na Primskovem v Kranju._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
elstar, poizkusi z hrenovim čajem, je močan fungicid.
Nabereš majhen šop hrenovih listov, jih počasi vreješ v pol litra vode 20min in nato uporabiš eno skodelico čaja na 20 litrov vode ter foliarno zaliješ na gornji in spodnji strani listov.
Preventivno in kurativno.
Tak čaj se obnese tudi pri ušeh, če dodamo meto in koprivo.
Nabereš majhen šop hrenovih listov, jih počasi vreješ v pol litra vode 20min in nato uporabiš eno skodelico čaja na 20 litrov vode ter foliarno zaliješ na gornji in spodnji strani listov.
Preventivno in kurativno.
Tak čaj se obnese tudi pri ušeh, če dodamo meto in koprivo.
Za breskovo kodravost deluje baker v kateri koli obliki ali pa propolis tinktura.1 dl polne tinkture (v cvetu) zmešaj z 10 l tople vode in temeljito poškropi breskve.Lahko pripraviš ustrezno manjšo količino 1% škropiva.
Škropi zvečer,nasad bo dišal in vabil čebele in ose._________________Narava vse povrne!
Škropi zvečer,nasad bo dišal in vabil čebele in ose._________________Narava vse povrne!