Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Vrtnice v kozmetiki
Moderator: Melona
Večino negovalne kozmetike si naredim kar sama,tako vsaj vem kaj je notri,pa tudi lahko uporabiš precej svežih domačih kuhinjski in vrtnih surovin, kar se na koncu pozna tudi pri strošku.Večino surovin si nabavim kar po spletu npr.Favn zelišča in tovarna Organika, so kar dobro založena za moje potrebe._________________Lep dan in uspešno delo.
Ravno berem v knjigi Ščepec vedenja (Sanja Lončar, Sabina Topolovec, Marija Kočevar Fetah, Nadja Baćac) koliko pozitivni učinkov ima uporaba vrtnice
Npr izvleček damaščanske vrtnice, ekstrehiran s kloroformom, omogoča obnovo nevronov (živčnih celic) in tako pripomore k okrevanju/obnovi možganov, izvleček zmajšuje tudi simptome demence.
Prevretek vrtnice deluje kot odvajalo, alkoholni izvleček vrtnice je pri živalih znižal krvni sladkor, vrtnica naj bi lahko uravnavala krvni pritisk - zniževala povišanega ali poviševala nizkega, saj naj bi vplivala na hormonski sistem, deluje antidepresivno, celo pri nespečnosti naj bi pomagala - 500-1000mg alkoholnega izvlečka na kilogram telesne teže naj bi imelo primerljiv učinek kot npr Apaurin. No še veliko je napisanega o vrtnici, če koga zanima naj mi sporoči in mu lahko kaj več napišem.
Npr izvleček damaščanske vrtnice, ekstrehiran s kloroformom, omogoča obnovo nevronov (živčnih celic) in tako pripomore k okrevanju/obnovi možganov, izvleček zmajšuje tudi simptome demence.
Prevretek vrtnice deluje kot odvajalo, alkoholni izvleček vrtnice je pri živalih znižal krvni sladkor, vrtnica naj bi lahko uravnavala krvni pritisk - zniževala povišanega ali poviševala nizkega, saj naj bi vplivala na hormonski sistem, deluje antidepresivno, celo pri nespečnosti naj bi pomagala - 500-1000mg alkoholnega izvlečka na kilogram telesne teže naj bi imelo primerljiv učinek kot npr Apaurin. No še veliko je napisanega o vrtnici, če koga zanima naj mi sporoči in mu lahko kaj več napišem.
Novinka je napisal/a: |
Npr izvleček damaščanske vrtnice, ekstrehiran s kloroformom, omogoča obnovo nevronov (živčnih celic) in tako pripomore k okrevanju/obnovi možganov, izvleček zmajšuje tudi simptome demence. |
Veliko obljubljajo, so navedene kake znanstvene reference?
In ne morem, da ne bi opazila, kolikokrat si napisala: naj bi...naj bi....naj bi........... Mora zbuditi dvom.
Dodatki naj bi so moji - ker dvom vedno ostaja. Je pa knjiga meni všeč ravno zato, ker gre za pregled objavljenih študij/raziskav po posameznih izbranih rastlinah. Za vsako trditev je tako navedena študija, samo meni se jih ni dalo prepisovati - ker je tega par strani. Če koga kaj več zanima naj mi javi, mu lahko naredim sken in dam na mejl.