Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Obrezovanje vrtnic - splošno

Moderator: Melona

Odgovori
MAID MARION

Odgovor Napisal/-a MAID MARION »

Če se ne utegne pogledati v živo obrezovanje so posnetki obrezovanj vrtnic tudi na:

Youtube

v italijanščini, angleščini,..

za prvo silo je

lp_________________MAID MARION
Zana

Odgovor Napisal/-a Zana »

jaz bi pa lepo prosila, če mi lahko kdo po obrezovanju odstopi kakšno vejico, bi jo poskusila podtaknit Smile
pepa6

Odgovor Napisal/-a pepa6 »

Jaz sem jih jeseni porezala in kar malo za hec vtaknila v zemljo in imajo ze 2-3 cm poganjke.Ce ratajo tolko boljse,jih bom podarila ko bodo vecje.Mislim da je med njimi Kristov jubilej,Impeatrice Farah,Monica Belluci.Sem pa zagovornik licencnih vrtnic in ne podtaknjencev.
Garden-ja

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

Nekatere sorte s potaknjenci kar lepo uspejo, večina modernih pa več ali manj vegetira, predvsem hibridnih čajevk. Ki zrastejo v dva ali tri tanke štrclje tako da potem ni čudno, da pridejo vrtnice na slab glas.
Nič nimam proti samorazmnoževanju ampak je bolje, da cepite._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
Garden-ja

Delavnica obrezovanja v Sv. Ivanu v Trstu bo v soboto, 8. februarja, ob 9.30._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
tjesih

Odgovor Napisal/-a tjesih »

Tega obrezovanja pa bi se udeležila tudi jaz. Pride še kdo?
Sončna

Odgovor Napisal/-a Sončna »

Kje pa je ta rožnik v Trstu? Me mika, da bi prišla.

Ali veste, kdaj bo obrezovanje burbonk na Kostanjevici? Tega pa ne bi rada zamudila (če jih niso že)?
Garden-ja

Za pot si poglej v temi kjer je vrt predstavljen, če se ne motim, je opisana tudi pot. Če ni tu je pa na mojem blogu.
Za Kostanjevico pa žal ne vem, odkar so Goricjani ustanovili svojo sekcijo, podatka ni več v DLVS._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
Garden-ja

No, midve z IrenoKK sva pravkar s tečaja obrezovanja in moram reči, da mi je to, kar sem videla in slišala, postavilo svet obrezovanja vrtnic na glavo. In marsikatera kocka je zdaj sedla na svoje mesto, mesto, ki je bilo prej prazno.
Tale pot je bila pa res vredna!
Pa družba tudi. Wink_________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Je kaka možnost razlage, prosim?_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Odgovori