Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2014

Odgovori
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Jah, sem pozabil omeniti, da se splača pogledati po kakšni boljši firmi, ki pa niti ni dražja; na primer Oregon Scientific. Pri nas je en sistem, z samo enim senzorjem doma že več kot deset let, malo ga tudi že biksa, senzor štrajka, če je zunaj - rezervnih senzorjev pa že leta ni več. Je pa še vedno točen, kar lahko medsebojno preverjam.
Novejši, s tremi senzorji pa je tudi doma že kar nekaj let, in celo zunaj na dežju in mrazu (po domače celo leto Cool ) ne štrajka. Kadar pa, po dolgem premišljevanju in študiranju zamenjam baterije Wink .

LP_________________mfranc
aljaž

Odgovor Napisal/-a aljaž »

V šparu imajo ravno zdaj akcijo tele naprave:
http://www.mimovrste.com/artikel/3820532023/vremenska-postaja-sencor-sws-50-bela

Cena 15 eur, piše da je en senzor priložen, podpira pa do 3 senzorje.
Sem že razmišljal, da moram nabavit nekaj podobnega, danes prespim, jutri grem v nabavo Razz
mfranc

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Na splošno je pri teh cenejših postajah (tudi Oregon Scientific ni profi) veliko odvisno od "sreče junačke" Laughing ; ali bo dolgo delala, ali pa .... drek

Sencor-ja ne poznam; bi te pa opozoril, da je zadeva bistveno bolj uporabna, če kupiš tako z dvema senzorjema. Posamezne senzorje je zelo težko dobiti - sam sem že v štartu iskal postajo z dvema, jo relativno poceni zbidal na Ebayu, pa potem za tretji senzor dal več kot za postajo Shocked .

LP_________________mfranc
Uporabniški avatar
Plamenka

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Presenečenje! V nedeljo sejan Santa Rosa Blanco ima že na 3 semenih od devetih majcene kalčke! Very Happy

mfranc je napisal/a:

Se ne spomnim, da bi svetoval alu folijo za prekrivanje Rolling Eyes (bolj jo svetujem za odsevnike, odbojnike svetlobe), seveda je v redu kot zaščita proti izsuševanju substrata. Ampak če imaš zadevo na svetlobi, raje uporabi prozorno folijo, saj veš, ko kalčki pokukajo ven, so brez svetlobe zelo hitro pretegnjeni in beli.

LP

Lončki so prekriti s prozornimi polivinil vrečkami, da zadržujejo vlago. Čez vse skupaj pa sem dala Alu folijo (lahko bi kaj drugega), da visi preko radiatorjev, ker sem poskusila usmeriti toploto od radiatorjev k lončkom. Mislim, da je na tak način topleje pri lončkih.
Saj nisem sigurna, če si kaj podobnega svetoval. Sem iskala, pa ne najdem. Spomnim se, da so mi lani semena (paprike, čiliji, jajčevci) zelo dolgo kalila, pa ne najdem niti, kje sem jamrala glede tega. Embarassed
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

Plamenka, ne najdeš, ker je pri sosedovih Evil or Very Mad zaklenjeno ._________________
Uporabniški avatar
Plamenka

Orhy, res sem tam med zaklenjenimi. križem rok A tiste teme lahko bere vsak.
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Tudi meni so čiliji odlično skalili, nekateri so že prepikirani Rolling Eyes ._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Uporabniški avatar
Plamenka

Kdaj si jih sejala? Najbrž pred mano? Jaz sem jih to nedeljo, 19.1.
Uporabniški avatar
Plamenka

Aljaž, ki je sejal en dan pred mano, je napisal, naj poročam. Wink Kdaj si sejala, Bobolino?
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Bravo vsem skupaj! 17. 01. zvečer sem jih posejal. Kdaj bo kaj ven prišlo? Računam tam nekje 21 dni bi po mojem pri meni pa že znalo kaj ven pokukati. Bomo videli za koliko se bom zmotil._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.Nazadnje urejal/a pajo 22 Jan 2014 19:27; skupaj popravljeno 1 krat
Odgovori