Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2014

Odgovori
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Ja tega vijoličnega je nasejala Nadina in tudi mene obdarila z eno sadiko. Žal je iz te sorte tako pri meni kot pri Nadini zrasel plod podoben Black Plum. Sadika je bila izjemno šibka in tudi plodov je bilo izjemno malo gor. Vsaj takrat je bil s semenom krepak nateg._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Takrat smo razpravljali ali je ta paradižnik GSO ali ne?
Matic

Odgovor Napisal/-a Matic »

V pričakovanju eksotične barve in nečesa novega se je razpravljalo na dolgo, dokler se ni izkazalo da gre za "običajen" temen paradižnik, ki ne vleče ne na vijolično, ne na modro...
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

Matic, če bodo zrasli res tako lepi, bi bilo zares lepo. Držim pesti palec gor_________________
Matic

Odgovor Napisal/-a Matic »

Bi poročal, ampak je bilo mišljeno zgolj v hecu. Wink
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Mene pa še ob sliki tega ogromneža popadejo klavstrofobični občutki, zato ga ne bom gojila Rolling Eyes_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
mfranc

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Pa še tule Wink

Da malo osvežimo znanje ...

Kalilne temperature Paradižnik

temperatura substrata - - - procent kaljivosti semena - - - dnevi do vznika

10 ºC - - - 82 % - - - 43 dni

15 ºC - - - 98 % - - - 14 dni

20 ºC - - - 98 % - - - 08 dni

25 ºC - - - 97 % - - - 06 dni . . . . optimalna temperatura

30 ºC - - - 83 % - - - 06 dni

35 ºC - - - 46 % - - - 09 dni

Pa ne pozabit, merodajna je temperatura zemlje, in za kaljenje semena ne rabimo svetlobe. Ampak tudi ne škodi, sploh če nam kalček že prileze ven.

Temperature variirajo za kar nekaj stopinj, glede na sorto paradajza, pa malo na starost semena.

LP_________________mfranc
Uporabniški avatar
Plamenka

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

MFranc, si se potrudil s temi koristnimi informacijami. up Temperature kaljenja sem skopirala v gornjo temo o vzgoji paradižnikov.
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

jaz sem lani dala kalit posodo na peč za centralno kurjavo, kjer je zelooo toplo.

Vse je vzkliko čez par dni (bučke in kumare še prehitro).

Namig komu, če misli, da je za kaj pozen - tako lahko nadoknadi izgubljeni čas._________________Lp, Živa
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Sem ravno malo brskala po koledarju Marije Thun in se odločila, da bo glavnino pardajzkov sejala 25.2, ko je dan za plod, to pa zato, da še imam potem čas dosejati, če kaka sorta ne skali._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Odgovori