Popoldne se bom oglasila v Leclercu, grem pogledat za bele čajote. Če bi kdo imel plod, naj mi napiše, in ga bom vzela._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose." Anne Brontë
Debato o "Igelgurke" (Oljna bučka - Echinocystis Lobata) sem osamosvojila in preselila med Tuje invazivne rastline, da ne bi prišlo do morebitnih zamenjav.
Prva čajota je že na vkoreninjanju_________________LP -------------------------------------------------- Šele ko si zasadiš vrt, si ustvariš pravi dom.
Pred kakimi 14 dnevi sem dobila čajoto, danes sem pogledala, v kakšnem stanju je in sem preseneča odkrila, da že poganja. Kaj naj naredim z njo, jo že posadim v lonec?
Po nasvetu izkušenega forumaša jo položi v hladen prostor, na tla, na kos stiropora, in prekrij z loncem._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose." Anne Brontë
Jaz pa sem nad sajenjem čajote obupala. Krasno se je sicer vedno razvila v zaprtem prostoru - zunaj se je vedno nekaj trudila, nato pa nikoli ni bilo nič. Letos je ne bom sadila.
Meni so čajote začele poganjat v začetku decembra. Konec decembra sem porezal poganjke na 5 cm. Okrog 10 januarja sem jih položil v 5l lonce na zemljo in danes bom spet porezal pol meterske poganjke na 5cm. So pa že vse 4 pognale korenine v zemljo.