Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Mme. Isaac Periere

Moderator: Melona

Mirosa

Odgovor Napisal/-a Mirosa »

Ne spada ravno v temo o tej burbonki, a ker je že govora o zgodbah ljudi, po katerih so poimenovali vrtnice: v decembrski reviji Moj lepi vrt so bili na kratko predstavljeni življenjepisi nekaj mož in žena, katerih imena nosijo brezčasne vrtnice. Tam je tudi navedeno, da je Ann Chapman, gojiteljica vrtnic in strokovnjakinja za stare vrtnice, raziskala 43 življenjepisov žensk, ki so jim bile posvečene vrtnice. Izdala je knjigo, v kateri so poleg življenjepisov tudi ilustrirani porteti teh gospa ter fotografije in opisi sort vrtnic. Naslov knjige je Frauen in meinem Rosengarten (Ženske na mojem rožnem vrtu).
Garden-ja

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

Vemo, vemo.
Ko smo punce šle k Petroviću, smo mu na koncu obiska podarile to knjigo.
Originalna knjiga je v angleščini Women in My Rose Garden._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
1vrtnica

Odgovor Napisal/-a 1vrtnica »

Jaz pa nisem vedela, jo moram res nabaviti. A obstoja še kaj podobnega?_________________Svojo dušo sem odišavil z vrtnicami. Za vse življenje. (Guillaume Apollinaire)
Garden-ja

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

Jaz imam še "A rose by any name"._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
Tagetes

Odgovor Napisal/-a Tagetes »

Pe še ena stran o opisih in imenih vrtnic v nemščini www.welt-der-rosen.de
Odgovori