Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2014

Odgovori
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

pajo je napisal/a:
mfranc sva si zelo blizu doma. Sam lučk ne mislim uporavbljati ker sem prostorsko omejen. Imam zato kar malo strahu kaj bo ven pognalo. Ravno v petek je minil 1 teden ko sem dal v zemljo prvih 40 semen. In čakam... Very Happy Mislim, da bom preostanek dal drugi teden pa kar bo pa bo.

Pajo, za klitje semena še ne rabiš lučk Wink .

Glavna je temperatura (glej tabelo), ta nam še vedno povzroča največ težav, čeprav pa res ni tako težko v hiši najti en "becirk" z 25 - 30 °C.

1.) Temperatura! potem šele ostalo, predvsem zdrav substrat.

Pri meni v četrtem dnevu zunaj vse tri sorte paradajza, sedaj čakam samo še na edino zgodnjo setev čilija, Hot Wax. Danes ob 18h bo pet dni, mogoče bo zunaj, če ne bo, nič hudega, vse do deset dni mi je sprejemljivo.

Je pa še en bonus hitre kalitve, hitreje so kalčki zunaj, manj je možnosti za kakšne bolezni.

LP_________________mfranc
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Če se komu ljubi tvegati imam nekaj semen iz "tucane paprike" kupljene na tržnici v Gruziji. Zadeva ni ultra pekoča, je pa rdeče barve. Žal nisem bil tam, ampak so mi prinesli.
Kaj lahko zraste, če sploh, je seveda neznanka. Prinesem na srečanje, če kdo želi.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Le prinesi, poskusiti ni greh, lahko potem kakšna sadika zaide spet na tvoj naslov. Embarassed
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

metuljc je napisal/a:
Le prinesi, poskusiti ni greh, lahko potem kakšna sadika zaide spet na tvoj naslov. Embarassed

3 - 4 semena za probo. Rolling Eyes_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Velja. Wink
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

pajo, si bova razdelila, kar bo Bicikel prinesel (lahko mi pa potem tudi kar kako sadiko daš Embarassed ). Če si za, seveda.
pajo

metuljc je napisal/a:
pajo, si bova razdelila, kar bo Bicikel prinesel (lahko mi pa potem tudi kar kako sadiko daš Embarassed ). Če si za, seveda.

Če bo kaj zraslo.Ne pozabi, da sem začetnik pri tej zadevi. Wink_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
newbie

Odgovor Napisal/-a newbie »

Plamenka je napisal/a:
aljaž je napisal/a:

Mimorede, je že kdo probal to omako? Tabasco in podobni se lahko skrijejo, kot bi jedel habanero. Pa to ni mišljeno kot reklama, da nebo pomote...je pa slovenske gore list.

Nisem še poskusila te omake. Sem jo pa lani sama naredila iz Habanerov. Je čisto oranžna in kar lepo peče. Wink

No, pri meni je 2. mesto v kalitvi zasedel Scarlet Lantern Peru (4 dni), ki je skalil danes. Po podatkih je pozna sorta, zato je kar prav, da je pohitel. Wink

Za enkrat sem poizkusil omako 4 in 8 (habanero) 4 je zame malo prešvoh, če jem zraven na kruhu gre prehitro ampak je zelo okusna. Habanero je tudi zelo okusen ampak kar peče, tudi če ga daš v makarone moraš dobro premešati Smile
pajo

10 je kar v redu. Probal pa še njegovo posebno, ki pa je še nisem zasledil v trgovini. Neki precej bolj močno kot 10-ka. Ne vem kaj točno piše na tisti prozorni nalepki.... Dobra - močna! Zakon._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
aljaž

Odgovor Napisal/-a aljaž »

No, tako izgleda moja najnovejša pridobitev. Do sedaj so na plano pogledali:

Jalapeno (vsi)
jalepano craig`s grande (vsi)
tabasco (vsi)
jamaican hot yellow (vsi)
habanero mex orange (2/5)
bolivian rainbow (2/5)

Še vedno ni sledu o:
habanero gambia orange
dorset naga orange