Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Materiali za privezovanje

Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Sem šla še enkrat prebrat. Očitno imajo, ker piše v ponudbi ..... neskončne odpadne vrvice (uporabne za vrtce, šole, sadjarstvo .... ,

A imamo tukaj koga iz Slovenske Bistrice, da bi se osebno malo razgledal po njihovi ponudbi in opisal katere vrvice in trakovi se mu zdijo primerni za navijanje paradižnikov in ostale potrebe v vrtnarstvu-sadjarstvu? Pa seveda cene.
Nazadnje urejal/a muha 27 Jan 2014 17:06; skupaj popravljeno 1 krat
Marjeta

Odgovor Napisal/-a Marjeta »

Tudi meni je najbolj všeč navadna rjava špaga, saj ne vem, kako se ji pravilno reče. Če pri pospravljanju kaj pade po tleh, lahko tam tudi ostane, pa všeč mi je, da je naravnega videza.

O nekih trajnih vrvicah sploh ne razmišljam. Bogve, če bi jih lepo spravljene naslednjo sezono sploh našla. Smile
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

He, he, Marjeta, ravno prav si se oglasila, ko ravno sprašujem, če je kdo iz tistega konca. A Poliplet poznaš?
notranjka

Odgovor Napisal/-a notranjka »

Oh,Marjeta seveda bi jih našla Smile .

Jaz jih imam recimo pospravljene po obrabljenosti in po dolžini.
Tiste ki so že skoraj fuč bom imela za privezovat ob kole čisto spodaj,ko ne bo še teže plodov.
Tiste bolj ohranjene bodo prišle višje ob rastlini.
Najboljše pa bodo navezane kot osnova po višini.

Shranjujem pa jih v plastičnih dozah od sladoleda in v plastičnih dozah od jupola.Tako so nepredušno zaprte na suhem._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
Marjeta

Ja, Muha, poznam Poliplet. Smile

Imajo res kar izbiro vrvic, ampak jih nikoli nisem gledala kot potencialne za privezovanje rastlin. Glede na to, kako jaz res ne kompliciram (navaden lesen kol pa rjava špaga), nisem najbolj primerna za tako nalogo. Smile
Po moje bi jih bilo najbolje poklicati po tel. in razložiti, za kakšen namen in kakšno vrvico bi ... bodo najbolje znali razložit, kako in kaj. Smile
Darso

Odgovor Napisal/-a Darso »

Podjetje je MEGATEKSTIL na internetu, od volne, blaga, vrvic, zadrg,.....

Jaz pa imam zelo rada odslužene nogavice, narežeš na 1 cm debelo in raztegneš, dobiš super poceni vrvico. Omin recept._________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
Marjeta

Evo, link: http://www.megatekstil.si

Darso, dobra ideja! Very Happy
Mirosa

Odgovor Napisal/-a Mirosa »

Tudi jaz imam za privezovanje zelenjave in okrasnih rastlin ob opore najraje odslužene hlačne nogavice, ki jih prečno razrežem na različno široke trakove, odvisno kaj bom z njimi vezala. Ti trakovi so zelo raztegljivi in na rastlinah neopazni. Pri paradižniku in drugi zelenjavi jih jeseni prerežem in vržem stran, pri vzpenjavih vrtnicah in drugih rastlinah, ki ostanejo privezane čez zimo pa mi ti trakovi zdržijo tudi dve sezoni in več, odvisno od kvalitete »najlona«. Pri privezovanju teh rastlin trak večkrat ovijem okoli rastline in opore.
Odgovori