Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2014

Odgovori
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Pri meni je 9. dan po sejanju oziroma bo zvečer. Skalilo je 19 sort, štrajkata pa Pimento de Neyde in Piripiri. Od ostalih vsa semena (še) niso skalila, nekje več, drugje manj. Tadva, ki še nista, bom danes sejala ponovno.
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

12 dan molitev gledam pa še nič ne vidim. Pa imam poleg radijatorja na pručki. Slabi znaki za sezono._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
mfranc

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Tudi jaz bom danes ponovno sejal Hot Wax; danes bo osmi dan, pa še nikjer nič Cool . Lani mi je kalil v 6. dnevih ...

Je pa možna še EMŠO varianta Laughing - sploh nisem siguren, a so semena v substratu Confused Embarassed .

LP_________________mfranc
TwityPity

Odgovor Napisal/-a TwityPity »

Jaz sem med zamudniki in šele delam kalilne teste v vrečkah. Nekatere sorte (trinidad scoprion moruga yellow, pimenta da neyde) so vzkalile v 9.dneh - 50% kaljivost, jalapenoti v 6dneh - 90% kaljivost, na vse ostalo pa še čakam.. Confused
Irenca

Odgovor Napisal/-a Irenca »

mfranc je napisal/a:
Je pa možna še EMŠO varianta Laughing - sploh nisem siguren, a so semena v substratu Confused Embarassed .LP

Takle pa nasmeji Laughing Prisrčno! Wink
mfranc

Odgovor Napisal/-a mfranc »

pajo je napisal/a:
12 dan molitev gledam pa še nič ne vidim. Pa imam poleg radijatorja na pručki. Slabi znaki za sezono.

Pajo, če jih imaš na pručki, predvidevam da so pri tleh, tam kjer je najbolj mrzel zrak v prostoru. Tule se lepo vidi cirkulacija zraka, če je radiator pod oknom (sicer najoptimalnejša pozicija radiatorja). Mrzel zrak ki teče navzdol ob šipah se tu sreča z toplim zrakom, ki teče od radiatorja navzgor - topel zrak gre pod stropom v prostor, se ohlaja in se pri tleh vrača k radiatorju. Še slabše razmere so, če je radiator bistveno krajši od okna, in teče mrzel okenski zrak mimo radiatorja na tla.

Zato je vsako postavljanje semen poleg radiatorja diskutabilno, najbolj ziheraško in efikasno je postavilti semena na radiator. Rabi pa se kak izolativni vložek med radiatorjem in semeni, da pa jim le ni prevroče.

LP_________________mfranc
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

lahko daš na vrh omare. tako smo, kot študentje sušili čevlje čez noč. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
pajo

mfranc in voda klanjam se ,.Take rabim._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
nxyz

Odgovor Napisal/-a nxyz »

pajo je napisal/a:
12 dan molitev gledam pa še nič ne vidim. Pa imam poleg radijatorja na pručki. Slabi znaki za sezono.

Brez skrbi, meni več kot 14dni ni nič vzklilo na okenski polici v kurilnici. Potem sem nekaj na novo sejala in prestavila v kurilnici nekaj na bojler, na peč in med peč ter bojler pa je vzklilo v parih dneh.

pajo

Sem jih takoj premaknil._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Odgovori