Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2014

Odgovori
leda

Odgovor Napisal/-a leda »

Ivčk Črni princ kot sem napisala piše na originalni vrečki Tschernij Prinz, črni beefsteak sem pa dobila lani od ponudnice na prejšnjem forumu pod tem imenom. Kar se originalnih sort tiče se ne spoznam preveč in se ne upam izpostavljati. Lani sem "odkrila" črne paradižnike in jih posadila in moram reči, da mi je okus zelo všeč in me spominja na paradižnike v mojem otroštvu, ko sem v domačem vrtu komaj čakala, da je kakšen plod začel dobivati barvo in ga z užitkom pospravila. Takrat se paradižnikov pri nas ni tako kupovalo v trgovini in smo uživali le doma pridelane. Všeč mi je ta kiselkast okus. Berem vaša mnenja in se potem odločam, kaj bi še poskusila v svojem vrtičku.

lp
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Garden-ja je napisal/a:

Sem pa zadnjič prebrala eno novo zodiakalno teorijo, bom ob priliki prepisala. Sploh niso dnevi za plod tisti, ki naj bi bili naj. Wink

No, tole bo pa zanimivo prebrati.
Nadina

Odgovor Napisal/-a Nadina »

MARIJAV je napisal/a:
Ja tega vijoličnega je nasejala Nadina in tudi mene obdarila z eno sadiko. Žal je iz te sorte tako pri meni kot pri Nadini zrasel plod podoben Black Plum. Sadika je bila izjemno šibka in tudi plodov je bilo izjemno malo gor. Vsaj takrat je bil s semenom krepak nateg.

Ja, pa tudi dve različni drevesni sorti sem gojila, ki pa na drevesa nista niti spominjali...

No, danes sem posejala češnjevce (neke rdeče no name in 'Zlatno grozdje'), Stupice ter Bloody Butcherja - za v rastlinjak.
Ostali sledijo koncem februarja._________________http://www.youtube.com/watch?v=s0IWwTLibHg
http://www.flickr.com/photos/nadinacm/
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Nadina, sporočilo prenašam na ZS._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Irenca

Odgovor Napisal/-a Irenca »

Tako, pa sem končno dočakala dan D in posejala prve junake Very Happy
Gartenperle, Gold nugget, Matina, Bloody Butcher, Kimberley in Black cherry. Za na balkon za hitrejši štart Wink
Glavno sejanje za na vrt bo enkrat konec februarja oziroma začetek marca.

Na fotki so na desni, rdeči napisi:
nxyz

Odgovor Napisal/-a nxyz »

Je gold nugget primeren za korita kot viseči, se povesi?
Irenca

Odgovor Napisal/-a Irenca »

Baje da ja, jaz ga bom letos imela prvič, dobila sem ga lani od Pike, pa še ni bil na vrsti Wink
notranjka

Odgovor Napisal/-a notranjka »

Ja,Gold Nuget sem tudi jaz imela v koritu,se lepo obnese.Malo se povesi,vendar ne toliko kot 100 & 1000.

Tile pa so moji

Ostalo pa bom sejala kasneje,tile so ravno toliko,da bom lažje dočakala pomlad Very Happy_________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

še dobro, da sem se uspela vsaj pri pardajzkih držat nazaj z zgodnjim sejanjem vsaj do te mere, da sem sejala le balkonske in tiste za v lonce. Rolling Eyes_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Če nisem prepozen bi kar tu zaprosil za par (3) različnih sort paradižnika primernega za balkonska korita. Predvsem bi rad različne barve....
Ja pa Ivkin red berry se mi je lansko leto čisto izrodil Rolling Eyes
Hvala!_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
Odgovori