Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Ljubov dlan

Odgovori
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Jaz, na primer, bi imel seme te paprike. Sicer ne veliko, a dovolj še za nekoga.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Juglans, če sem lahko tisti nekdo jaz, bom zrlo vesela. Posadila bi cca10 rastlin. Če je to preveč, bom vesela tudi manjšega števila semen.._________________naredimo svet lepši
TwityPity

Odgovor Napisal/-a TwityPity »

juglans Laughing Laughing

Erm, sem ravno v postopku čiščenja pečenih paprik, pa mi je prišlo na misel, da bi bilo super, če bi obstajala paprika, katera ima semena samo pri peclju. Pa če še malo posanjam, da bi bila mesnata, ekstremno rodna itd.. Very Happy
No, če ima večino semen pri peclju, in kakšnega po sredini do konice, bo kar zadovoljivo, glede na to da ste jo precej pohvalili.

Bom naslednjo leto naredil primerjavo z domačimi "ajvarušami" pa da vidimo, ker kurtovska kapija se v 2 sezonah ni izkazala (obakrat kupljeno seme od semenarne).

Hvala! ;)
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

T.P. ti pa tole počneš že malo "izven sezone", se mi zdi Confused. Jaz sem imela rdeči vikend (ajvar, pečene papirke) nekje konec septembra, ali v začetku oktobra...._________________naredimo svet lepši
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

TwityPity je napisal/a:
Kje se skrivajo semena pri tej papriki? So samo pri peclju, ali se jih najde tudi po sredini paprike vse do konice?
Ima kdo še kakšno slikco kako izgleda v prerezu? Smile

Oprosti za majhno sliko, vidi se pa vseeno, da so semena bolj pri vrhu in jih zlahka odstraniš naenkrat...

Je pa oboje, kar si želiš, mesnata in rodna! Meni osebno super, drugo leto jo bom mela posajene veliko več..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
TwityPity

Odgovor Napisal/-a TwityPity »

brbr, res je, letos je bila pri nas malce kasnejša sezona, bo pa vsaj dlje trajalo Very Happy

Ivčk, hvala, to bo to! Smile
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

brbr je napisal/a:
Juglans, če sem lahko tisti nekdo jaz, bom zrlo vesela. Posadila bi cca10 rastlin. Če je to preveč, bom vesela tudi manjšega števila semen..

No, potem pa mi zaupaj svoj naslov in se naj zgodi. Za deset sadik nikakor ne bo problem. Smile
aljaž

Odgovor Napisal/-a aljaž »

Ima morda kdo viška par semen te paprike? Samo toliko da pridem do sorte...
V zameno nimam veliko, lahko po ZS.
lera

Odgovor Napisal/-a lera »

jaz sem vso posejala lahko dobiš spomladi kakšno sadiko, če želiš._________________lp

Lera
http://lera.moj-album.com
Matic

Odgovor Napisal/-a Matic »

aljaž, nekaj semen še imam viška. Ti jaz pošljem.
Odgovori