Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Friesia

Moderator: Melona

crtj-admin
Site Admin

Friesia

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
1vrtnica

Odgovor Napisal/-a 1vrtnica »

Našla sem tale članek in je škoda, da ga ne preberemo vsi. Sama je sicer nimam, a včasih kdo išče kak namig za prav tako vrtnico..

http://www.lisa.si/roze-in-vrt/prelepa-vrtnica-friesia-praznuje-40-let/_________________Svojo dušo sem odišavil z vrtnicami. Za vse življenje. (Guillaume Apollinaire)
rene

Odgovor Napisal/-a rene »

Ljubiteljem rumenih tonov res toplo priporočam - zareča, limonino rumena barva z izrazito močnim, svežim sadnim vonjem.

Mirosa

Odgovor Napisal/-a Mirosa »

Barva te vrtnice je res živa. Ni čudno, da jo več avtorjev knjig o vrtnicah še vedno uvršča med izbrane rumene vrtnice . Škoda, da ni tako trdnega zdravja, kot so novejše Kordesove sorte.
V Novi Gorici so v centru, ob spomeniku Edvardu Rusjanu, posadili gredico teh vrtnic že dolgo nazaj. Tam še vedno vsako pomlad rumeno zasijejo. Škoda le, da na delu gredice tik ob pešpoti kar nekaj rastlin manjka (so usahnile, so ukradene, pohojene?).
Gardener

Odgovor Napisal/-a Gardener »

Friesia je res ena od čudovitih in dišečih rumenih vrtnic. Komur so všeč rumene , jo priporočam.
Je zelo zdrava in grmasta vrtnica. Le cvet traja malo časa , 3-4 dni vsaj primeni , glede na to da je bolj v senčni legi!

Namesto fotografij/-e s Slikomata je bila vidna reklama, ki sem jo Melona izbrisala.
Poezija

Odgovor Napisal/-a Poezija »

Ko boš prebral moj današnji prispevek pri boleznih, boš razumel, da sem ob tej sliki globoko vzdihnila. klanjam se žlahtnitelju in seveda oskrbovalcu._________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Gardener

Odgovor Napisal/-a Gardener »

Hvala Poezija , sem prebral in dopisal nekaj ...
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Gardener, tale je pa res tako lepo negovana, kot iz kakega kataloga je, res čestitke.
Odgovori