Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2014

Odgovori
sars

Odgovor Napisal/-a sars »

Wohooo po 8 dneh so pri treh vrstah čilija poganjki že zunaj, paprika bo tudi kmalu. plešem_________________Lp Sars
aljaž

Odgovor Napisal/-a aljaž »

Jalapenoti se zaenkrat dobro počtuijo, dorset naga komaj začenja kukat iz zemlje:

Habaneri tesno sledijo Very Happy

pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

aljaž imaš to vse pod lučjo ali kaj? Confused Lepi._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Lepo, Aljaž in ostali, bravo!

Bo spet pekoče leto hot hot hot .

Very Happy

LP_________________mfranc
Uporabniški avatar
Plamenka

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Jutri zvečer bo 14 dni, odkar sem sejala. Malo sem pregledala, kako mi kalijo.. S Pimenta da Neyde zgleda, da ne bo nič. Gledala sem preostala semena, pa se mi zdijo bolj 'prazna', kot pri ostalih. Mogoče sem naletela ravno na takšen plod. Posejala sem še preostanek semen. Če kaj bo, bo, če ne pa drugo leto. Saj imam dovolj drugih sort.
Posejala sem še Jalapeno, čeprav sem ga prvotno za letos nameravala izpustiti.
Nobena od sort mi zaenkrat še ni 100% skalila. Ponekod nekaj še leze ven. Filius imam samo en primerek in zaenkrat nič ne kaže, da bo še kaj.
Uporabniški avatar
Plamenka

Bicikel, tvoj Malaquetas zelo lepo kali. S Piripiri pa še veno ne vem, če bo kaj. Wink Sem ponovno sejala.
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Danes probal Piripiri. A je to sploh kaj pekoče? Laughing Delovalo mi je precej sladko._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Uporabniški avatar
Plamenka

Moralo bi biti. Na tem linku, ki ga je dal MFranc, ima Piripiri 100,000 -150,000 skovilov, kar ni tako malo.

http://www.langolodelpiccante.it/ita/documentazione
mfranc

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Lahko pa ima Pajo "rostfraj" napeljavo Wink .

http://thechillifactory.com/chilli-chili-chile-product-African%20Birds%20Eye%20Chilli%20(Piri%20Piri%20Chilli)

LP_________________mfranc
Uporabniški avatar
Plamenka

Zanimivo. Torej Piri piri spada med Birds Eye.

Pravkar sem našla tale link o Malaquetas, ki tudi spada med Bird's Eye.

http://www.chilipeppermadness.com/malagueta-chili-pepper.html

Imam še Mem Jolokia, ki tudi spada v to skupino.
Odgovori