Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Obrezovanje vrtnic - splošno

Moderator: Melona

Odgovori
Garden-ja

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

Bo ampak kasneje, za prespat in za premislit je še enkrat vse skupaj, za pisat pa tudi precej._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
Sonceluna

Odgovor Napisal/-a Sonceluna »

Garden-ja mogoce bi pa lah nardila kaksen mini seminar in organiziramo eno srecanje na primorskem;)
Tud jaz se veselim tvojih info. Letos bom namrec prvic resneje zakorakala v svet vrtnic.
Garden-ja

Ah, za tako srečanje je potrebnega veliko časa in velik prostor, žal mi tega vsakodnevne obveznosti ne dovoljujejo.
Pa tudi prav je, da so s teorijo seznanjeni tudi tisti, ki na Primorsko ne morejo.
Brez skrbi, teoretična razlaga bo čisto ok, tokratno predavanje ni temeljilo na "vzami vejo, preštej tri do pet brstov navzdol in odreži" ampak na tem, da najprej razumemo vrtnico kot predstavnico svojega razreda, potem pogledamo, kaj želimo od nje, premislimo, kako bo izgledalo, če kje odrežemo, in odrežemo._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

me veseli, da je tudi uradno prišlo do take razlage, namreč od kdaj imam vrtnice tako ravnam. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
1vrtnica

Odgovor Napisal/-a 1vrtnica »

Super, tudi jaz imam za obrezovanje bolj sistem 'feeling' kot 'teorija'.. Wink_________________Svojo dušo sem odišavil z vrtnicami. Za vse življenje. (Guillaume Apollinaire)
Sončna

Odgovor Napisal/-a Sončna »

Kje pa je bila ta delavnica? Komaj čakam poročilo. Hibr. čajevke, moderne floribunde- to mi ni problem obrezat Smile Ko pa sem se lotila angležinj, že nisem vedela, ali naj režem ali ne.
Garden-ja

Sončna, na tretjii strani sem vabila nanjo. V kraju med Vicenzo in Verono.

Itak, da nikoli nisem obrezovala po sistemu "od vrha dol", ampak kljub temu je bilo tokrat drugače kot sicer. Po obrezovanju po občutku so nekatere moje sorte začele poganjati rogovile, ene niso cvetele toliko kot prej in so poganjale predvsem zelenje itd.
Bom poskusila napisati jutri, da zdaj ne nakladam v prazno._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
geisha

Odgovor Napisal/-a geisha »

Sončna si spraševala o obrezovanju burbonkna Kostnevici(Kapela).Sem v petek govorila z g.Proštom in ni še nič obrezoval, bo pa začel,ko bo vreme.Tako,če želiš ga boš tam dobila ob koncih tedna.Jaz sem bila lani in tudi letos,če bo le mogoče,ker gospod zelo rad pokaže kako in kaj rezat._________________LP
E.
Sončna

Odgovor Napisal/-a Sončna »

Geisha, hvala za info. Kdaj se pa najbolj splača odpravit se na KOstanjevico? Sobota zjutraj?
geisha

Odgovor Napisal/-a geisha »

Enkrat dopoldne Wink .Mogoče se tam srečava in spoznava Laughing_________________LP
E.
Odgovori