Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Recepti z avokadom
-
- Site Admin
- Prispevkov: 5392
- Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm
Recepti z avokadom
(Prenos iz arhiva)
Zelo dober recept za Guacamole
BEST GUACAMOLE EVER
Sestavine za 8 oseb:
4 velike ( cca. po 20 dag ) zrele avokade olupimo in izkoščičimo
sok 3 limet
sesekljamo 2 srednje velika paradižnika
drobno sesekljano 1 srednjo belo čebulo
1/4 žličke mletega črnega popra
1/2 žličke soli
2 stroka česna drobno sesekljamo
1/8 žličke mlete kumine
1/8 žličke kajenskega čilija oz. popra
ščepec sladkorja
1 drobno narezan Serrano čili
1 šopek koriandra nasekljan
Navodila za pripravo:
V skledi pretlačimo avokado z vilicami. Takoj dobro zmešamo z ostalimi sestavinami in takoj postrežemo.
Serviramo s tortilija čipsom.
Dober tek Nazadnje urejal/a orlica 09 Jun 2013 21:10; skupaj popravljeno 1 krat
BEST GUACAMOLE EVER
Sestavine za 8 oseb:
4 velike ( cca. po 20 dag ) zrele avokade olupimo in izkoščičimo
sok 3 limet
sesekljamo 2 srednje velika paradižnika
drobno sesekljano 1 srednjo belo čebulo
1/4 žličke mletega črnega popra
1/2 žličke soli
2 stroka česna drobno sesekljamo
1/8 žličke mlete kumine
1/8 žličke kajenskega čilija oz. popra
ščepec sladkorja
1 drobno narezan Serrano čili
1 šopek koriandra nasekljan
Navodila za pripravo:
V skledi pretlačimo avokado z vilicami. Takoj dobro zmešamo z ostalimi sestavinami in takoj postrežemo.
Serviramo s tortilija čipsom.
Dober tek Nazadnje urejal/a orlica 09 Jun 2013 21:10; skupaj popravljeno 1 krat
Eno podobno zadevo v bolj "gosti" obliki pripravljam jaz z jogurtom, tako da se je z žličko.
V posodi s paličnim mešalnikom zmiksam 1 očiščen in na koščke zrezan avokado, 1 jogurt, sok 1/2 limone ( stisnem ga kar "po starem", da se poleg soka izloči čimveč eteričnega olja limone, kar da avokadovi kremi posebno dober okus ), med ali sladkor - količina po osebnem okusu oz. sladkosnednosti.
To kremo lahko uporabimo kot desert ali pa "kar tako "
V posodi s paličnim mešalnikom zmiksam 1 očiščen in na koščke zrezan avokado, 1 jogurt, sok 1/2 limone ( stisnem ga kar "po starem", da se poleg soka izloči čimveč eteričnega olja limone, kar da avokadovi kremi posebno dober okus ), med ali sladkor - količina po osebnem okusu oz. sladkosnednosti.
To kremo lahko uporabimo kot desert ali pa "kar tako "
Še en namaz iz avokada z zanimivim serviranjem
Sestavine za 4 osebe:
1 zrel avokadob (350 g)
1 žlička limoninega soka
1 žlička olivnega olja
1 strok česna
sol
poper
1 žlička sesekljaneka peteršilja
Za serviranje:
8 rezin kruha
10 malih paradižnikov
Priprava:
Avokado prerežemo po dolžini, odstranimo koščico in izdolbemo mesnato vsebino. Napravimo pire, dodamo limonin sok, olivno olje, stisnjen česen, sol, poper in peteršilj.
Namaz serviramo v lupini od avokada.
vir: coolinarika.com
Postrežemo kot hladno predjed ali lahko malico.
Dober tek
Sestavine za 4 osebe:
1 zrel avokadob (350 g)
1 žlička limoninega soka
1 žlička olivnega olja
1 strok česna
sol
poper
1 žlička sesekljaneka peteršilja
Za serviranje:
8 rezin kruha
10 malih paradižnikov
Priprava:
Avokado prerežemo po dolžini, odstranimo koščico in izdolbemo mesnato vsebino. Napravimo pire, dodamo limonin sok, olivno olje, stisnjen česen, sol, poper in peteršilj.
Namaz serviramo v lupini od avokada.
vir: coolinarika.com
Postrežemo kot hladno predjed ali lahko malico.
Dober tek
Pa še eden:
1 očiščen avokado narežemo na tanke rezine
1 rdeča čebula na tanke rezine
rezine lososa
vse položimo na rezine kruha. Krasna in lepa predjed.
lp_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
1 očiščen avokado narežemo na tanke rezine
1 rdeča čebula na tanke rezine
rezine lososa
vse položimo na rezine kruha. Krasna in lepa predjed.
lp_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
Avokadova krema z dimljenim lososom
Sestavine:
6 avokadov
150 g maskarponeja
limonin sok
1 kanček omake Tabasco (zelene)
poper
sol
250 g lososa (dimljenega)
koper (za garniranje)
Priprava:
Za avokadovo kremo z dimljenim lososom prepolovimo avokado, odstranimo koščico in z žlico izdolbemo avokadovo meso. Avokadovo meso zmešamo z maskarponejem, dodamo limonin sok, sol in poper.
S paličnim mešalnikom fino piriramo, dokler ne dobimo goste avokadove kreme. Začinimo z omako Tabasco.
Avokadovo kremo damo v vrečko za okraševanje in napolnimo 12 prozornih kozarcev. Dimljen losos narežemo na majhne kocke, pokapljamo z limoninim sokom in z njimi posujemo avokadovo kremo. Kremo dodatno garniramo s koprom ali koščkom limonine rezine.
Juha iz pinjenca z avokadom in čilijem
Sestavine:
4 avokadi (zreli)
1/4 čilija
2 limeti
ingver (majhen)
500 ml pinjenca
100 g sveže smetane
200 ml zelenjavne juhe (hladne)
1/2 šopa bazilike
med
sol
poper
Priprava:
Za pripravo juhe iz pinjenca z avokadom in čilijem najprej olupimo avokado, odstranimo semena in ga narežemo na majhne koščke.
Čili prerežemo na pol in odstranimo semena. Pretlačimo avokado, čili, pinjenec, nastrgano limetino lupino in olupljen ter sesekljan ingver, medtem počasi dodajamo limetin sok.
Na koncu primešamo še liste bazilike, po okusu dodamo med ter začinimo s soljo in poprom. Juho postrežemo s popečenimi krušnimi kockami in listom bazilike.
Juha iz pinjenca z avokadom in čilijem mora biti ledeno hladna in postrežena takoj, ko jo zmešamo.
Juha iz pinjenca z avokadom in čilijem
Nasvet:
Paradižnik narežemo na majhne kocke, primešamo sesekljano baziliko, nekaj kapljic olivnega olja in popečene kruhove kocke, in postrežemo k juhi.
vir: jazkuham.si
Sestavine:
6 avokadov
150 g maskarponeja
limonin sok
1 kanček omake Tabasco (zelene)
poper
sol
250 g lososa (dimljenega)
koper (za garniranje)
Priprava:
Za avokadovo kremo z dimljenim lososom prepolovimo avokado, odstranimo koščico in z žlico izdolbemo avokadovo meso. Avokadovo meso zmešamo z maskarponejem, dodamo limonin sok, sol in poper.
S paličnim mešalnikom fino piriramo, dokler ne dobimo goste avokadove kreme. Začinimo z omako Tabasco.
Avokadovo kremo damo v vrečko za okraševanje in napolnimo 12 prozornih kozarcev. Dimljen losos narežemo na majhne kocke, pokapljamo z limoninim sokom in z njimi posujemo avokadovo kremo. Kremo dodatno garniramo s koprom ali koščkom limonine rezine.
Juha iz pinjenca z avokadom in čilijem
Sestavine:
4 avokadi (zreli)
1/4 čilija
2 limeti
ingver (majhen)
500 ml pinjenca
100 g sveže smetane
200 ml zelenjavne juhe (hladne)
1/2 šopa bazilike
med
sol
poper
Priprava:
Za pripravo juhe iz pinjenca z avokadom in čilijem najprej olupimo avokado, odstranimo semena in ga narežemo na majhne koščke.
Čili prerežemo na pol in odstranimo semena. Pretlačimo avokado, čili, pinjenec, nastrgano limetino lupino in olupljen ter sesekljan ingver, medtem počasi dodajamo limetin sok.
Na koncu primešamo še liste bazilike, po okusu dodamo med ter začinimo s soljo in poprom. Juho postrežemo s popečenimi krušnimi kockami in listom bazilike.
Juha iz pinjenca z avokadom in čilijem mora biti ledeno hladna in postrežena takoj, ko jo zmešamo.
Juha iz pinjenca z avokadom in čilijem
Nasvet:
Paradižnik narežemo na majhne kocke, primešamo sesekljano baziliko, nekaj kapljic olivnega olja in popečene kruhove kocke, in postrežemo k juhi.
vir: jazkuham.si