Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Sobni mini rastlinjački
-
- Site Admin
Sobni mini rastlinjački
(Prenos iz arhiva)
Glej tudi:
- Tuneli/mini rastlinjaki na vrtu
- Balkonski rastlinjaki
- Samoizdelava rastlinjaka
- Kalilniki in podobno
urejal: TwityPity
hej, hej po sistemu zimskega sejanja sem se domislila sobnega mini rastlinjaka. funkcionira zelo dobro. posejan čili dne 6.2., "Pimenta da Nayde", od 24 semen je pokazal prva 3 kalčka. včeraj 11.2. zelena navadna in stebelna, posejanji 5.2. sta popolnoma "zakalčkala" vsak svoj rastlinjaček. poslikano danes 12.2. lpvoda
sobni rastlinjački zelen sta danes šla na okno, pimenta bo dokler ne vzklije več semen še ob radijatorju v kopalnici (svetlobe je dovolj).lpvoda
- Tuneli/mini rastlinjaki na vrtu
- Balkonski rastlinjaki
- Samoizdelava rastlinjaka
- Kalilniki in podobno
urejal: TwityPity
hej, hej po sistemu zimskega sejanja sem se domislila sobnega mini rastlinjaka. funkcionira zelo dobro. posejan čili dne 6.2., "Pimenta da Nayde", od 24 semen je pokazal prva 3 kalčka. včeraj 11.2. zelena navadna in stebelna, posejanji 5.2. sta popolnoma "zakalčkala" vsak svoj rastlinjaček. poslikano danes 12.2. lpvoda
sobni rastlinjački zelen sta danes šla na okno, pimenta bo dokler ne vzklije več semen še ob radijatorju v kopalnici (svetlobe je dovolj).lpvoda
Sobni rastlinjaček je zakon. Jaz sem lani kupila dva. Imata trdi pokrov in škatlico za sejanje. Na vrhu je odprtina za zrak, ki se lahko zapre. V soboto sem posejala paradižnik in papriko. Danes so nekateri paradižniki visoki že en centimeter. Na radiator sem dala eno debelejšo knjigo in gor postavila rastlinjaček. Popršila sem samo prvi dan. Do danes z njim ni bilo nobenega dela. Samo kapljice sem odlila, ki so se nabrale na pokrovu. Ponoči, ko je radiator mrzel sem rastlinjaček pokrila. Posejala sem petdeset vrst paradižnika in dvajset sort paprike. Vsakega semena po štiri. Za lažjo predstavo koliko lahko spravite v tako majhen rastlinjaček. Samo med posamezno sorto je treba nekaj položiti, da se ne pomešajo. Lidlovi imajo baje ločene prostore.
ma draga moja muha saj sama dobro veš, da ti kakšna že ustaljena stvar naredi neko novo idejo. ti "mini sobni" se mi zdijo zelo prijazni za manjšo količino sadik razne sorte rastlin. prvo ne svinjaš, dolgo časa ne potrebuješ zalivat itd... saj imajo svojo mikro klimo in upam (videli bomo), da ko bodo pripravljene rastline se jih odpre najprej na sobni tem. potem počasi na zunanjo stran okna in po tem spet čez kakšen dan v zemljo. lpvoda
PS: jaz bom, ko bo dan za paradajze nekaj semen tako vzgojila pred glavnim sejanjem._________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
PS: jaz bom, ko bo dan za paradajze nekaj semen tako vzgojila pred glavnim sejanjem._________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
metuljc je napisal/a: | ||
Tudi jaz, če jih le ne bom zamudila, ker ne morem pred popoldnevom v trgovino. |
Lani sem vzela tam 4 komplete in so še vedno brezhibni, le pazljivo s spodnjo, zeleno plastiko, če se na eni strani za rob prime se zna plastika strgati.
Voda bravo, res dobra ideja. Mini rastlinjačkov je vedno premalo,najbrž bom tole idejo že jutri uporabila
venus živio, sedaj vidim, pravzaprav imam tudi jaz enega kot ga imaš ti, a za na polico pred oknom je prevelik. ta sistem flaš je dober zato ker ga lahko marsikje poturiš. upam da nama bodo vse rastline uspele ne glede v kakšnem rastlinjačku rastejo. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
zelo prijazne so flaše od radenske, sredino odrežeš in ne rabiš zgornjega dela zarezovat, da se usede na spodnji. lpvoda
še to, pokrovčke ne odvržite, dobro jih je uporabiti kakšna dva dneva potem pa voljno._________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
še to, pokrovčke ne odvržite, dobro jih je uporabiti kakšna dva dneva potem pa voljno._________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)