Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
FIŽOL št.17 brbr VISOK
-
- Site Admin
FIŽOL št.17 brbr VISOK
(Prenos iz arhiva)
17.
Kupila sem ga kot jedilni fižol Tetovec na ljubljanski tržnici. Ker se je izkazalo, da mogoče ni Tetovec, sem ga označila samo z zaporedno številko s skupinske slike. Če kdo kaj več ve okoli tega fižola, prosim, na dan z besedo.
Višina: preklar, v= zelo visok, prerastel bambus
Cvetovi:
Beli
Stroki:
zeleni, ploščati, široki, z grobo površino
Semena/zrnje:
Bela, ploščata, velika, v 100g=cca 50zrn
Uporaba:
- Stročje: ni primeren za stročje
- Zrnje:
Zelo visok fižol, ki je spomladi bujno cvetel, vendar je cvetje kasneje zaradi suše in vročine odpadlo. Jeseni ponovno cvetel, nekaj strokom je zaradi mile jeseni uspelo dozoreti. Bolj dolgo zori.
Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha - 4 fotografije_________________naredimo svet lepšiNazadnje urejal/a brbr 13 Feb 2014 13:51; skupaj popravljeno 2 krat
Kupila sem ga kot jedilni fižol Tetovec na ljubljanski tržnici. Ker se je izkazalo, da mogoče ni Tetovec, sem ga označila samo z zaporedno številko s skupinske slike. Če kdo kaj več ve okoli tega fižola, prosim, na dan z besedo.
Višina: preklar, v= zelo visok, prerastel bambus
Cvetovi:
Beli
Stroki:
zeleni, ploščati, široki, z grobo površino
Semena/zrnje:
Bela, ploščata, velika, v 100g=cca 50zrn
Uporaba:
- Stročje: ni primeren za stročje
- Zrnje:
Zelo visok fižol, ki je spomladi bujno cvetel, vendar je cvetje kasneje zaradi suše in vročine odpadlo. Jeseni ponovno cvetel, nekaj strokom je zaradi mile jeseni uspelo dozoreti. Bolj dolgo zori.
Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha - 4 fotografije_________________naredimo svet lepšiNazadnje urejal/a brbr 13 Feb 2014 13:51; skupaj popravljeno 2 krat
Tukaj je povezava do nove teme, to pa kar preimenujem, če ti je prav.
Se ti bo že izostrilo oko. Le še kakšnega laškega posadi zraven. Bo takoj opazna razlika. Laški imajo zelo velike cvetove od belih, rdečih, roza, pisanih. Tudi stroki so bolj kompaktni večji in večja zrna pa hrapavi so, kot na tvoji sliki. Navadni fižol nima tako velikih cvetov in tudi ne tako hrapavih strokov. Laški tudi zraste višje, angleži mu pravijo runner bean.