Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Vitex agnus-castus - navadna konopljika

Odgovori
crtj-admin
Site Admin

Vitex agnus-castus - navadna konopljika

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

OPIS in UPORABA
Kaj pravi Wikipedija

dodala: muha

Odgovor Napisal/-a orhy »

Vir: Wikipedia_________________
doli

Odgovor Napisal/-a doli »

doli

Gardener

Odgovor Napisal/-a Gardener »

doli kaj ti delaš mogoče tudi kakšen čaj iz tega , ali imaš kot okrasno rastlino !?
doli

Ne Gardener, je kar za okras. Ta na sliki naj bi bila Alba, je sicer zelo svetla toda nisem prepričana. Imam še eno, vzgojeno iz potaknjenca, tista je temnejša in cvet je daljši. Hitro se ukorenini.
Čajčke pa sušim in delam take, običajne.
Gardener

Ok , hvala moja je Latifolia in ima bolj temno modre cvetove. Iz česa pa delaš čaj ? Listi ali semena ?
doli

Nisva se dobro razumela Gardener, Vitexa ne uporabljam kot zdravilo. Moji običajni čajčki so iz kamilic, met, melis , trpotcev in podobnih rastlin.
Nikjer nisem zasledila kako se pripravlja in uživa čaje iz Vitexa. Vidim, da ti veš, napiši prosim, lahko meni in še komu prav pride.
Da je izredno dobro blažilo za hormonske težave pa menda tudi za depresijo, edino to vem.
Gardener

Moj je šele metrski grmiček za okras. Čaj žal ne vem kako se pripravlja , zato tudi vprašam in ja vem za kaj se uporablja ...
Če kaj zvem ti sporočim!
Odgovori