Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Bob - Vicia faba

Odgovori
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Gojila sem ga do sedaj samo enkrat, seme sem kupila v Lidlu, kalil je praktično 100%, samo, pridelek so pa pobrale večinoma miši, predlani, ko je bilo "mišje leto". Embarassed
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

Tudi jaz nimam časa še ta teden, naslednji pa že , a takrat bobolino ni tu, morda ponedeljek 3.3 , takoj po počitnicah ?

Bob se pri nas dobi samo najbolj razširjena sicer stara sorta Aguadulce Verjetno je lidlov tudi ta sorta. Za vse ostale je treba vprašat strica googla, veliko jih imajo angleži recimo dtbrownseeds ali na estonski strani, samo tam se ne izplača, saj dobiš v zavitku tudi samo po 5 bobov Rolling Eyes, so Angleži veliko bolj radodarni.
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

aye, morda bi si raje izmenjali, kar imava, po pošti?_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

Aye-Aye je napisal/a:
Verjetno je lidlov tudi ta sorta.
V našem Lidlu ga sploh nimajo in ne vem, če so ga letos sploh imeli. Čudno, da bi ga že prodali. Bila sem tam pred 3 dnevi. Semenarna pa ima sorto Aquadulce._________________
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Orhy, si prepričana? Ponavadi je med grahi, je treba malo na fotko spredajpogledati. Čisto spodaj na stojalih, v takih zelenih vrečkah, svetlo zelenih, podobnih barvam naše olimpijske reprezentance.
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

Samo fižol in grah je še bil. Sem vse premešala.
Danes sem vprašala v Kmetijsko zadrugo pa mi je rekel prodajalec, da ga imajo od Semenarne, več pa ni vedel povedat. V ponedeljek grem tja._________________
bobolino

Jaz sem včeraj kupila vrečko v mariborskem Lidlu, sorta pa je Green Hangdown._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Včeraj sem v Semenarni gledala-imajo Aquadulce. Bob sem ponavadi sejala konec februarja, še pogosteje pa začetek marca. Vedno pa sem ga sejala manjše količine, tako malo za popestrit jedilnik.
Za sestanek je meni vseeno, se prilagodim ostalim. Jaz bi ga rada sejala 5.3. (ugodno skladno s koledarjem M.T). Torej, če bi se lahko dobili na začetku tistega tadna, bi bilo čisto O.K._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Od 23. do 28. bom v toplicah Very Happy . Meni se ni treba prilagajat, bo pa pošta kaj zaslužila Wink Laughing .
bobolino

Muha, imaš pa rada gužvo, med počitnicami v toplicah. Wink_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Odgovori