Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2014

Odgovori
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Odkar sem prvič posadila 2 paradižnika on en kol, to redno prakticiram, vsaj tam, kjer imam dovolj sadik. Seveda samo na vrtu, v rastlinjaku ne. Je več dela z obtrgavanjem, a zgodilo se mi je že, da sem kje imela samo eno sadiko, pa mi je slabo rasla. Če sta dve, je več možnosti, da bo vsaj ena v redu.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Kakšna pa je razdalja med koli, če sadite po dve sadiki na kol?_________________naredimo svet lepši
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Jaz sem lani dal dve sadiki ob kol, količki so bili en meter narazen.
Super je delalo, vmesen prostor sem zapolnil z melonami in baziliko.
Darso

Odgovor Napisal/-a Darso »

Ja jaz tudi dam 1 m narazen in se obnese super. lp D_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
Irenca

Odgovor Napisal/-a Irenca »

Moji paradajzki za na balkon (posejani 28. januarja) Very Happy

Na dan 10. februarja pred pikiranjem:

Na dan 10. februarja po pikiranju:

Na današnji dan, 16. februarja:

Ah, kako fletno rastejo Very Happy Very Happy
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Irenca, ti si pa tole že kar resno krenila, lepo, lepo. Moji prvi zgodnji paradižniki pa gredo šele jutri v zemljico._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Irenca

Odgovor Napisal/-a Irenca »

Ja, tole je res zgodaj. In preveč Rolling Eyes Samo kaj, ko je vse tako dobro skalilo - na to nisem računala Wink

Lani sem ves paradižnik sejala šele 7.marca in 15. marca, pa kljub temu, da se je topla pomlad pozno zbudila, so bile sadike še takrat kar majhne. Tudi na balkonu sem imela nekaj teh sadik, in sem ugotovila, da bi se za na balkon splačalo sejati prej kot za na njivo.
Pa še od Pike sem na pomladnem srečanju v LJ dobila eno konkretno sadiko Kimberleya, ki jo je posejala januarja in zato sem se odločila, da letos poskusim tudi sama tako zgodaj. Le kako sadiko. Za probo. Ha! Zdaj imam celo gajbico teh 'za probo' Laughing
Če bodo dobro uspele, jih bom imela kar nekaj viška, tako da če jih ne bom vseh domačim oddala, jih bom morda na kakem srečanju ponudila, če bo kdo zainteresiran. O tem še takrat, ko bo čas za to Very Happy

Taglavno setev za na vrt imam namen imeti začetek marca; verjetno 5. marca, ko je ravno dan za plod Wink
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

Nauta živio, tako je prav: globoko vzdihneš-ispihneš in poveš. dobrodošla. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Nauta, pozdravljena med nami. Tvoj prispevek sem premaknila v forum Menjava semen in s tvojo ponudbo dopolnila sezname.Nazadnje urejal/a muha 16 Feb 2014 20:20; skupaj popravljeno 1 krat
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

hja, zato je ni več tukaj, sem že pomislila da imam vidne prisluhe. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Odgovori