Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Lady of Shalott

Moderator: Melona

NOVALIS

Odgovor Napisal/-a NOVALIS »

Lepa kata,
tele moje vrtnice rastejo na razdalji cca.2,5-3m, širina pa je cca. 0,5m. Imam posajene 4 sadike in ker so bile moje oči zelo velike, ko sem jih naročala, sem kasneje ugotovila glede na njihovo rast, da sem jim namenila zelo skop prostor. Mimo njih je tudi prehod, tako da me vsakič, ko grem mimo, malo pobožajo - pa se ne sekiram preveč.
Sicer pa zrastejo kar visoko, 1,3-1,5 m. Lani sem jih kar precej porezala.Imajo pa gosto rast in so presenetljivo zdrave - nič posebnega dela nimam z njimi.
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Novalis hvala za odgovor. Po tvojih ugotovitvah bi jaz posadila samo eno, da bi ja imela dovolj prostora.
Sedaj pa nastopi velik problem. Neznam angl. in ne znam naročati preko računalnika. Kaj mi svetuješ? A se dajo dobiti pri nas?
Hvala ti in lepo bodi pozdravljena
lepa kata_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Sončna

Odgovor Napisal/-a Sončna »

Kata, lahko jih naročiš iz Nemčije. Jaz sem lani angležinje naročila tukaj:

http://www.rosenbaumschule.com/navi/shop/rosen/Englische-Rosen/Englische-Rose--Lady-of-Shalott---Ausnyson---Austin--2009.html

Zelo lepe sadike, niso prav poceni.
Bolj ugodna varianta, lepe sadike je naš gospod Vic iz Nizozemske. Jaz imam z njim pozitivne izkušnje (malo si preberi na temi Kje kupim imenske sadike)
http://www.tuincentrumlottum.nl/index.cfm?fuseaction=zoeken.zoekresultaat&startrij=71&zoekterm=&rozensoort=&rozenkleur=&rozenhoogte=&rozengeur=&rozenveredelaar=375

Je pa treba z njim po angleško komunicirati- ker rad pozabi. Nemci so pa točni ko urce. Čeprav, ko je poslal pošiljko, sem jo dobila že naslednji dan!

V bistvu je naročilo preko spleta po prvem "krstu" enostavno. Rabim le kreditno kartico, Vic pa je edini, pri katerem plačaš po povzetju z bančnim nakazilom.
Jaz sem si pomagala kar z Googlovim prevajalnikom, pa sem uspešno naročila Smile
Pri nas jo boš težko dobila, imajo pa jo v Italiji v vrtnariji Susigarden
http://www.susigarden.com/
cinija1

Joj Sončna, kako si se ti potrudila. Ampak jaz to ne upam nič prčkat po .....
Hvala ti vseeno. Veš kaj razmišljam? Mogoče bo pa tja proti jeseni kdo naročal in bi moje naročilo priključil svojemu. Mogoče.
Res še enkrat hvala.
kata_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Sončna

Odgovor Napisal/-a Sončna »

lepa kata je napisal/a:
Joj Sončna, kako si se ti potrudila. Ampak jaz to ne upam nič prčkat po .....
Hvala ti vseeno. Veš kaj razmišljam? Mogoče bo pa tja proti jeseni kdo naročal in bi moje naročilo priključil svojemu. Mogoče.
Res še enkrat hvala.
kata

Kdo sigurno bo Smile Jaz sem letos naročala ponovno pri dveh dobaviteljih, ki jo držita. Drugič se oglasi začetek septembra Wink Čas za naročilo je še nekje do konca marca, kar pa je za našo klimo že precej pozno.
Aja- mislim, da jo bo jeseni imela Irena od Petroviča Razz Razz Razz
cinija1

Res lepa hvala Sončna in naj ti lepo delajo te tvoje vrtnice
lp kata_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
NOVALIS

Lepa kata, zagotovo bodo rastle v tvojem vrtu, ko je tako velika želja - pa toliko prijaznih ljudi, ki so pripravljeni pomagati pri iskanju. Sama sem res vesela, da sem našla ta forum. Želim vsem še veliko dobre volje.
pegaso37

Odgovor Napisal/-a pegaso37 »

Res lepa... - Moja Lady of Shalott

Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Res prava lady, zelo je lepa.
NOVALIS

Drži, letos so barve še bolj prelivajoče in izrazite, tudi pri meni
Odgovori