Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Substrati za vzgojo sadik

Odgovori
TwityPity

Odgovor Napisal/-a TwityPity »

Glej par postov višje, je mfranc podal link do vetise.
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

hvala, torej Vetisa! Bom vedela za drugo leto. Letos še ostajam pri neuhausu, kolikor še bom imela za pikirat!_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

Zadnje čase uporabljam kar Cvetalov biosubstrat, zamešam zraven še kokosova vlakna, oglje, perilt, bentonit in to je to, kasneje dodajam tekočino iz organka. Morda ima kakšna vreča malo večje kose a me ne moti, pač daš stran.
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Prva glavna setev na dan 15.2. je bila opravljena v tri različne substrate.
En plato čisti vermikulit, en plato listavka+vermikompost, en plato listavka+vermikompost+malenkost vermikulita.
mfranc, ena velika hvala za opozorilo glede vermikulita kot setvenega substrata, če ne bi opozoril, bi v vse tri platoje dal čisti vermikulit.
Tale vermikulit je polom!

skupinska- setev v vseh paltojih na isti dan, iste sorte in vrste zelenjave

čisti vermikulit - čisti polom!

fino presejana listavka in deževnikov kompost v razmerju pol-pol

fino presejana listavka in deževnikov kompost v razmerju pol-pol + malenkost vermikulita

Razlika je očitna, vsi platoji so sejani na isti dan, vseskozi isti pogoji, tri različne mešanice, sorte in vrste semen sejane v vse platoje v istih linijah.

Zaključek: fino presejana listavka in kompost odlična kombinacija, nikar preveč vermikulita v setveni substrat, zagotovo pa ne čisti vermikulit!

Lp.
Nazadnje urejal/a zuf 07 Mar 2014 13:25; skupaj popravljeno 5 krat
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Takole poročilo, pa še opremljeno s slikcami, največ pove. Vse bolj spoznavam, da je listavka zakon. Preprosta, pa tako učinkovita!_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
notranjka

Odgovor Napisal/-a notranjka »

V Črni vasi danes niso imeli N2,
zato mi je mož pripeljal Potgrund H._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

notranjka, ali lahko dobiš posamezne 70 l vreče Potgrund H ? In, kakšna je cena, prosim?_________________
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Orhy, ti lahko odgovorim kar jaz? Posamezna vreča ni problem, stane pa točno 8 € brez DDV, vsaj toliko sem jaz plačala v ponedeljek. Zraven sem kupila še vrečo perlita - 100 l in 200 litrsko kocko baltske šote,da bom lahko presadila moje 3 mesojedke . Cool . Tisto malo, kar bo ostalo po presajanju, bo šlo k rododendronom in hortenzijam Laughing Laughing LaughingNazadnje urejal/a muha 06 Mar 2014 17:39; skupaj popravljeno 1 krat
notranjka

Odgovor Napisal/-a notranjka »

Da,v torek je kupil lahko posamezne vrečke.
Cena 9,70€._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Saj res, šele sedaj vidim, da je davek obračunan na koncu in da je 8 € cena brez davka Embarassed . Zadnje čase sem kar nekam zavajoče naštimana, kar se cen tiče Embarassed Rolling Eyes .
Odgovori