Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Sibirska borovnica - Lonicera caerulea kamtschatica

Odgovori
paloo

Odgovor Napisal/-a paloo »

Dnes Wink
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Paloo, tudi mi cvetimo Very Happy

Zoluška

Valchova

Valchova

Upam, da bumbarji že kaj brenčijo okrog, moram jutri preveriti ...

Pridelek pa nekje v maju da premislim Mr. Green

LP_________________mfranc
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Mfranc, kakšna je rodnost, okus glede na naše "no name"
mfranc

Pep, mogoče bi ti odgovor vedel povedati Paloo, sem pred nekaj leti pri njemu kupil nekaj malih sadikic. Do lanske jeseni so bile še v loncih. Jeseni sem gredo z lonicerami čisto preuredil, jo znižal (prej je bila kopasta) in posadil sorte, ki naj bi bile nižje od prejšne moje glavne sorte Blue velvet. Ta mi je zrastla "preko glave" Laughing .

Lani so celo v loncih nekaj cvetele, vendar se ne spomnim če sem sploh kakšno probal, so me kosi prehiteli.

paloo

mfranc,rastliny mali byť vysadené na záhrade,boli by väčšie Wink
Ale ináč sú pekné.Dávaj pozor aby ťa drozdy nepredbehli Razz
mfranc

Hvala, Paloo

Lonicere pa sem imel v loncih ker drugje nisem imel prostora Rolling Eyes , se pa strinjam, da bodo sedaj na gredi hitreje rastle.

Na ptiče bom pa že pazil Cool .

pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Včeraj sem obrezoval kamčatko, izrezal sem veje, ki rastejo navznoter in se prepletajo. Včasih sem vsako vejico potaknil, zdaj ne več.
Ena sadika, ne vem sorte, ki lani ni rodila nič že cveti.
Darso

Odgovor Napisal/-a Darso »

Pep če še nisi vrgel stran vejic jih prosim prinesi na srečanje. lp D_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Pri meni za zdaj cvetita dve od treh sort.

Blue Velvet še spi, cvetita pa Fialka, ki bo rodila drugič in na jesen na novo posajeni Maitop, ki sem ga posadila namesto drugega grma Blue Velveta, ki sem ga izruvala in podarila naprej.

Okus Blue Velveta mi namreč nikakor ne ustreza, ker mi je preveč grenkasto kisel in skoraj da nima sladkobe, čeprav sem nekatere plodove pustila na rastlini zelo dolgo. Fialka mi ima fenomenalen okus, za Maitop bom pa še poročala, če bo le kaj plodov.

Drugi Blue Velvet bo tudi zamenjan takoj, ko najdem ustrezno zamenjavo..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
paloo

Zima Rolling Eyes
Odgovori