Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2014

Odgovori
bodika

Odgovor Napisal/-a bodika »

Marijav lep mora biti pogled na to raznobarvno druščino paradižnikov,ko začnejo zoreti.Zaradi prostorske omejitve moram pošteno premislit katere bom sadila.Želje so večje kot prostor.Bom pa letos sadila po tvojem načinu po dve sadiki skupaj.Tako bom pridobila nekaj prostora.
Ali jih ti potem bolj močno obtrguješ,ker sta dve sadiki ob enem količku?
paprika

Odgovor Napisal/-a paprika »

Vsako leto si pravim,
da bom sejal manj imam vsako leto več very happy
Sploh pa toliko različnih sort kot jih imam letos ,še nisem imel.
Darso

Odgovor Napisal/-a Darso »

Ja tako je vsako leto več sadimo in rečemo da bomo manj. Ampak ko prides pa na Marijin vrt, ti srce in želodec zaigra od obilice sort. To pa je za dušo in pridnih rok ji tudi ne zmanjka. lp D_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
Irena

Odgovor Napisal/-a Irena »

MarijaV, vau kak seznam. Kapo dol.

Jaz ostajam tam nekje pri 50, sem že nasejala, seznama pa še nimam. Letos sem sejala tako, da sem vrečke zložila na mizo in si rekla - to bom probala, to bom obdržala, tega ne bom več. Popis še pride.

Bobolino, Slovenian black je pršu ven - tri sadikce (eno seme se je skrilo med papir z imenom), ker pa je še mlad, počakajva. Ga dobiš.

Irena
Matic

Odgovor Napisal/-a Matic »

Jaz že kakšen teden opravljam Sifizovo delo, ki se ga nisem hotel lotil celo zimo: reducirati sezam sort na "sprejemljivo" (mi gre na smeh, ko samo to besedo omenim) število. Zadnji hip.
Vsako sorto pred črtanjem preverjam na internetu. Ko ugotovim da ima neko sorta sopomenko (in imam v arhivu shranjeno kot dve), imam pravo disco veselico. plešem Kamot končno črtam eno!

In na vsaki dve črtani sorti hitro preverim v Wordu, če je seznam že krajši za pol strani. Pa ni. ne, ne
Pripravljam se predvsem na naslednji teden, ko dobim še dve kuverti, eno z ZDA in eno iz Nizozemske.

Tako da bo moj seznam dokončen na prvi dan za sejanje. Medtem ko to pišem sem ugotovil, da je to že jutri. Zakon... oh god Grem raje spat.
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Matic, zdaj sem se pa res nasmejala Laughing
Saj veš, da nimaš šans,ne??
Tudi jaz sem si letos sveto obljubila, da bom imela manj kot 100 sort, ko pa seštejem vse z rezervami vred (rezerve, če katera sorta slučajno ne skali, skalijo pa VEEEEDNO vse), pridem na številko 125 Shocked
Ah, še vedno je tu drugo leto.

Moram pa se pohvaliti, da sem letos v menjavah dobila le skromnih 13 sort, kar je zame rekord, ponavadi se je novih nabralo kar nekaj deset, včasih tudi sto, potem pa so sledile muke. Večinoma bom letos sejala novejše sorte, ki jih do sedaj še nisem in nekaj križancev, ki bi jih želela stabilizirati. Starih favoritov bo le za vzorec, ti pridejo na vrsto spet drugo leto..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Kako je pri meni z paradižnikom? Rolling Eyes Prehitro je šlo vse skupaj. Vključno z sejanjem. Nekaj jih sploh ni prišlo ven predvsem Sibirski niti eden sam Confused . Drugače pa mogoče še bo kaj od njih._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

Oj, sta mi danes popestrila jutro Matic jaz, jaz! in Ivčk jaz, jaz! .Tudi jaz poznam te probleme, čeprav je moj kolhoz veliko manjši zato ju še kako razumem. bhuahahaha_________________
lera

Odgovor Napisal/-a lera »

No ja jaz pa še seznama nimam Confused ker ne vem sploh - v petek bom pa sejala Very Happy_________________lp

Lera
http://lera.moj-album.com
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Jaz tudi nimam še seznama. Jutri bom pikirala paprike, paradižnike bom pa sejala za vikend 14. - 16.3. Verjetno bom en dan prej na hitro zreducirala spisek. Wink
Odgovori