Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Zimsko sejanje - Winter sowing

Odgovori
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Prva runda zimskega sejanja je za nami - paradižniki.

bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Sem dolžna še poročilo:

Večina posajenega je že vzkalila, izgleda, da sem pravočasno umaknila iz dežja.

Tu pa sta pripravljeni še dve novi gajbici. Tu bo treba bolj pazit na vlago substrata.

_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
sars

Odgovor Napisal/-a sars »

Tudi jaz sem danes posejal nekaj semen na ta način. Uporabil sem korita za rože, posejal sem papriko, paradižnik moneymaker, berivko in kitajsko zelje. Mogoče bom jutri posejal še kakšno korito, ker imam še dovolj zemlje._________________Lp Sars
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Bobolino, pa ti si neverjetna. Pa kdaj za vraga vse to poštimaš?_________________Živeti na podeželju je najlepše!
Zana

Odgovor Napisal/-a Zana »

Bobolino, kaj vse si sejala? Jaz sem danes solato Ledo in listnati česen. Kaj vse še lahko sejem na tak način?_________________You never know how strong you are until being strong is the only choice you have.
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Skoraj vse... Smile
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Res, skoraj vse, razen korenja in rdeče pese, fižola, graha, buč, bučk, redkvic.... Wink_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Nov sončen dan, novo veselje.

Hruška Pituralka. Najpogumnejša.

Marelica Vojvodinka. Marmelada je še vedno najboljša na palačinkah.

Sibirska perunika. Ker sem seme "vrgel" v neveri po uspehu, sem kar nekaj časa premleval kaj bi to utegnilo biti.

Precej živahne so tudi češnje črnice, okrasna jablana. Bolj sramežljiva je exochorda, pa še polži jo nadlegujejo. Oslezi dvigujejo zemljo, popelni tudi prihajajo na to stran življenja.

Ostalo še pričakujem.

Lep dan.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Od zimskega sejanja je do danes vsklil edinole peteršilj. Zanimivo je , da je istočasno pokukal iz zemlje tudi tisti, ki sem ga jeseni potresla v lonček in pustila na milost in nemilost celi zimi Surprised .
Marjeta

Odgovor Napisal/-a Marjeta »

Muha, peteršilj se ti na vrtu itak sam zaseje (če mu pustišSmile).
Odgovori