Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2014

Odgovori
notranjka

Odgovor Napisal/-a notranjka »

Bomo videli,možnosti je malo.
Zjutraj je namreč pri nas še vedno -1,-2.
Upamo na najboljše._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

notranjka je napisal/a:
Bomo videli,možnosti je malo.
Zjutraj je namreč pri nas še vedno -1,-2.
Upamo na najboljše.

Z nečim še pokrij pa bo._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
notranjka

Tole o pokrivanju je dobra ideja.
Takoj grem pokrit,hvala._________________~~~~****~~~~****~~~~
Oldi

Odgovor Napisal/-a Oldi »

Pri pokrivanju je dobro vedeti, da je treba dati prekrivalo na široko na zemljo, da iz nje prehaja toplota do rastlin. Če rastlino zavijemo kot šopek, je zaščita samo proti podhlajevanju pod zunanjo temperaturo. Nepokriti deli rastline namreč sevajo svojo toploto v jasno nebo - torej v vesolje, in se zato ohladijo nekaj pod temperaturo okoliškega zraka.Nazadnje urejal/a Oldi 12 Mar 2014 22:06; skupaj popravljeno 1 krat
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Oldi, tale hip iz zemlje prihaja bolj mrzlota Wink Laughing .
Oldi

Odgovor Napisal/-a Oldi »

Niti ne, če nanjo že cel teden sveti sonce, je kar segreta, pa tudi če je to le 5°C.
notranjka

1.noč so paradižniki lepo preživeli.
Torej čez so imeli plastenko in odejico.
Sedaj sem dala odejico že stran,čez kakšno uro še plastenko.

Je pa po mojem mnenju zemlja v rastlinjaku tudi kar topla,saj se čez dan kljub odprtim vratom segreje na 25 stopinj._________________~~~~****~~~~****~~~~
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Dajte mi povedat, prosim, ali je Stupice visok ali nizek (primeren za lonec) paradižnik. Hvala v naprej!

Moje plodovke gredo vsako jutro na teraso in tam preživijo dan. Zvečer pa jih prenesem v satnovanje. To za zdaj, ko še niso prpikirane gre, potem bo pa kriza tole z nošenjem sem in tja. Jih bom verjetno probala puščat zunaj (pod platično gredo) in v njej prižgati svečko. Pa spet ne vem, koliko ogreje ena nagorbna sveča. Se bojim, da je preveč za plastično gredo 10x120x cca 40cm. Kaj menite?_________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Stupice je normalno visok. Lahko ga seveda gojih tudi v loncu v skrajnem primeru, je pa bolj primeren za na vrt. Ne mara pa obtrgavanja.
rukola

Odgovor Napisal/-a rukola »

Kako to, da dajete paradajzke v rastlinjake s temperaturo recimo malo nad ničlo. Slišal sem, da paradajzek, ki je na preveč hladnem - recimo pod 8'C, zastane v rasti in tega ne nadoknadi več.
Odgovori