Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Kivi - Actinidia
Silva30, tole bo čisto preveč skupaj; ampak veliko je odvisno kako boš peljala/vzgajala naprej.
Lahko pa Tomurija "vržeš nekam za plot" , ni ga potrebo posebej vzgajati in mu lahko daš celo kakšno polsenčno lokacijo.
Če so v bližini že kaki sosedski Tomuri, ti bodo čebele vseeno oprašile Hayward, tudi če ga ne boš posadila.
LP_________________mfranc
Lahko pa Tomurija "vržeš nekam za plot" , ni ga potrebo posebej vzgajati in mu lahko daš celo kakšno polsenčno lokacijo.
Če so v bližini že kaki sosedski Tomuri, ti bodo čebele vseeno oprašile Hayward, tudi če ga ne boš posadila.
LP_________________mfranc
Silva30, jaz jih imam na razdalji 2,40 m in se mi zdi optimalna razdalja za 2 hayvarda ter 1 tomuri. Mislim, da boš z razdaljo 1,5 m imela probleme z rezjo. To je iz mojih izkušenj, morda pa se kak strokovnjak nebo povsem strinjal. Kot si že dobila odgovor, opraševanje na večjo razdaljo ni problem. Lp._________________Užitek se je učiti.
Hvala obema za odgovore.
Dobro, da sem postavila vprašanje, ker bi jih posadila preveč skupaj.
Torej 2,4m razdalja med ženskami. Moškega pa nekam na nasprotno stran pergole-brajde. Speljala jih bom na brajdo dolžina 7-8m, višina 2m, širina 5m. Ženske posajene na južni strani, moški pa na nasprotni severni strani s popoldanskim soncem.
Upam, da bo tako v redu, če ni dobro mi prosim pokomentirajte.
Dobro, da sem postavila vprašanje, ker bi jih posadila preveč skupaj.
Torej 2,4m razdalja med ženskami. Moškega pa nekam na nasprotno stran pergole-brajde. Speljala jih bom na brajdo dolžina 7-8m, višina 2m, širina 5m. Ženske posajene na južni strani, moški pa na nasprotni severni strani s popoldanskim soncem.
Upam, da bo tako v redu, če ni dobro mi prosim pokomentirajte.