Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paradižnik 2014
Obvezno daj na notranjo stran gajbic kako odbojno stvar, stiropor, bel karton, ogledalo ali Al folijo na karton, slednje je po moje najboljše. Nalepiš jo od cca 5cm nad nivojem zamlje in navzgor, tako se bo sonce direkt odbijalo v sadike.
Sran**, izgleda, da so paradajzki že prerasli lončke, kaj naj počnem, v zimskem vrtu bodo lahko še dolgo, torej si moram omisliti ene 50 loncev, kako veliki naj bi bili :(
Izgleda, da korenine nimajo nobenih problemov s penetracijo, poganjajo tudi iz špranj pod lončki. Korenine na prostem jim vsekakor ne koristijo?
Sran**, izgleda, da so paradajzki že prerasli lončke, kaj naj počnem, v zimskem vrtu bodo lahko še dolgo, torej si moram omisliti ene 50 loncev, kako veliki naj bi bili :(
Izgleda, da korenine nimajo nobenih problemov s penetracijo, poganjajo tudi iz špranj pod lončki. Korenine na prostem jim vsekakor ne koristijo?
-
Plamenka je napisal/a: |
S šotnimi lončki sem imela zelo slabe izkušnje. Zelo slabo mi je raslo v njih. Sama jih posejem v 1,5 dcl jogurtove lončke. |
Pri nas so se sotni doslej solidno izkazali. Vcasih je prislo kaj plesni, kar je potem pospravil cimet. Zalivanje od spodaj v pladenj, na katerem so.
Letos sem se hotel lotiti bolj "resno", ker imam tudi en kup semen za cebelje rastline, pa sem nabavil te plasticne sejalne pladnje, vendar nisem navdusen, enostavno mi ni tako prakticno. Tezje je delati s posameznimi hitrejsimi ali pocasnejsimi sejancki, tezje je vzdrzevati vlaznost.
Pikiram in pikiram. Počasi zmanjkuje okenskih polic Le kaj me je pičilo, da sem posejal 71 sort. Iskreno sočustvujem z vsemi, ki jih imate še več. Na prvi strani foruma bi moralo biti opozorilo, da obisk foruma povzroča hudo zasvojenost in obilico dela. _________________Vam povem vljudno ali po resnici?
Ha, ha, Svetloba, misliš, da bi opozorilo kaj pomagalo? Tudi na škatlicah cigaret so opozorila, pa jih ljudje še kar kupujejo. Tožit nas pa zaradi zasvojenosti s paradižniki zaenkrat še noben ne more. Če bo kdaj treba, bomo pa napisali opozorilo, da je obisk foruma na lastno odgovornost, da se zavarujemo.