Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2014

Odgovori
Tiana

Odgovor Napisal/-a Tiana »

Sej je super ta zasvojenost.... letos prvič sama vzgajam sadike, mi bo tudi zmanjkalo polic počasi. Ampak nekako bom že vse razporedila. Pa vam pri pradižnikih ne sežem niti do gležnjev.
Tolko veselja pri vsem tem sejanju in pikiranju ter vzgajanju raslin, da sploh ne morem opisat Smile
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

uh, ja več ko 20 sort po okenskih policah, je tudi pri meni nemogoče, kljub lučki, saj mora biti še ustrezna temperatura, da se ne pretegnejo. Pa tu so potem še paprike, čili, jajčevci, liči tomato, pa tomatilo in andske jagode. Tako bom reševala sojo zasvojenost z mini rastlinjakom in čim bom presadila paradižnike, jih bom tudi po parih dnevih kar v rastlinjaček preselila, kjer bo več svetlobe in po dosedanjih izkušnjah zame edina sprejemljiva vzgoja.

Takole je bilo konec marca 2010

Mini rastlinjak ima samodvižno ročko, ki odpre okno v kolikor je pretoplo in električne grelne kable za vsak slučaj, v kolikor zunaj zmrzuje. Takrat ponavadi še deko vržem čez.
rukola

Odgovor Napisal/-a rukola »

Sejane letošnje sorte 15 vrst + še kakšna pride zraven kot sadika. Sejal sem v četrtek.

-Supersweet ronita
-Malakhitowaya Shakatulka
-Chocolate stripes
-San Merzano
-Super snow white
-Nicholsons cherry
-Earl's Faux
-Osu Blue
-Yellow pear

še balkonski
-100&1000
-Gold Nugget
-Green Sausage
-Tumbling Tom red
-Whippersnapper
-Yellow currant

če bojo le vse skalile Very Happy
sqjam

Odgovor Napisal/-a sqjam »

Pozdravljeni

Sem čist frišn nadebudni vrtnar in bi se blazn priporočal za Yellow Pear / Cherry Bell semena.

Namreč brez problema sem bil pri kalitvi Brandywine Red ter Shirley F1, Yellow Pear se pa upira z vsemi štirimi.
Zgleda, da je cel batch semen zanič.
adler

Odgovor Napisal/-a adler »

Pozdravljeni vsi skupaj. Imam eno vprašanje. Po pikiranju sadikic paradižnika so se mi po parih dneh pri sorti Jersey Devil listi začeli "rolati oz zavihavati" navzdol oz. navznoter. Kaj bi lahko bilo narobe s temi sadikicami?
Oldi

Odgovor Napisal/-a Oldi »

Meni se to dogaja na dobrih 10cm visoki rastlinici, glede sorte nisem pogledal. Izgleda, kot da bi bile uši, a jih ni videti, razen če so zelo dobro skriti - list se zelo težko odrola.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

adler je napisal/a:
Pozdravljeni vsi skupaj. Imam eno vprašanje. Po pikiranju sadikic paradižnika so se mi po parih dneh pri sorti Jersey Devil listi začeli "rolati oz zavihavati" navzdol oz. navznoter. Kaj bi lahko bilo narobe s temi sadikicami?

pika je v opisu sorte napisala:

Citiram:
Listje: paradižnikovo (izgleda rahlo pretegnjeno in uvelo)
Po tem zapisu sodeč je to normalen pojav pri tej sorti.
Danilo

Odgovor Napisal/-a Danilo »

Listi se lahko začnejo vihati tudi pri preobilnem zalivanju. Imaš kako fotko?

Lep pozdrav

Danilo
Andreja

Odgovor Napisal/-a Andreja »

Jersey Devil je bil tudi pri meni poseben, ko sem ga gojila, z zavihanimi listi.
adler

Odgovor Napisal/-a adler »

Uši ni videti nikjer, je pa možno, da sem jih po pikiranju preveč zalil. Bom počakal kakšen dan pa se spet javim če nebo nič drugače (bom se takrat potrudil in probal kakšno fotko prilepit). Hvala vsem za odgovore.
Odgovori