Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Cepljenje sadnih dreves

Odgovori
dedek

Odgovor Napisal/-a dedek »

Zuf, kar odreži. Lp._________________Užitek se je učiti.
dedek

Odgovor Napisal/-a dedek »

Napisal sem, da sem cepil kivi z angleško kopulacijo 7.1. 14. Noben cep se ni prijel! Glede na to, da so se prijeli vsi cepi na potaknjencih, ki sem jih imel 2 dni v vodi pred cepljenjem sklepam, da je pogoj za uspeh, podlaga mora biti v vegetaciji. Znova sem cepil 12.3.14, ko je že kivi začel "jokati". Sedaj upam na uspeh, ker je v kratkem sok pritekel skozi cepič. O rezultatu bom še obveščal. Lp._________________Užitek se je učiti.
California

Odgovor Napisal/-a California »

Na "hladnem" imam kar nekaj cepičev različnih sort jablan in hrušk, katere nameravam cepiti na sejance. Vprašanje: ali lahko cepim v prihodnjih dneh, ali je boljše počakati na luno konec meseca? Sejance imam v lončkih._________________Lep pozdrav
Vlado
originalnilist

Odgovor Napisal/-a originalnilist »

Vceri sem cepila svojo prvo češnjo in zdej mi ostane samo da molitev molitev molitev
Igy

Odgovor Napisal/-a Igy »

Tudi jaz sem pocepil že vse češnje, pa eno marelico in kutino._________________LP
--------------------------------------------------
Šele ko si zasadiš vrt, si ustvariš pravi dom.
babaco

Odgovor Napisal/-a babaco »

Na kakšen način si cepil marelico ?
vinkoz

Odgovor Napisal/-a vinkoz »

Končno sem skoraj vse pocepil, od sadnih dreves do trsov. PREVEČ. Ostalo je nekaj sejancev hrušk,sliv pa nekaj Lotusa.Murve in Maclure pa čakajo na pobratenje s "CHE"in to se jim obeta že ta teden.Poncirusi pa bodo dobili novo frizuro šele naslednji mesec-čakajo mandarine.
lp. Vinkoz
BORIS

Odgovor Napisal/-a BORIS »

Takole zgleda moj vrtiček cepljenih sadik..upam, da mi mraz ali suša ne uniči ves trud...

cepil sem izključno na sejance hruške, jablane in češnje..
[img]http://postimg.org/image/3n7v1wphh/[/img]

Cepljena marelica na slivo..cepiči od Darso. Še enkrat hvala za cepiče..dobro kažeSmile_________________Boris
Igy

Odgovor Napisal/-a Igy »

Marelico sem prvič cepil na angl.spajanje-direktni prenos, ker sem ostal brez besed, ker se mi od jesni ni nič prijelo ( pa še BV)._________________LP
--------------------------------------------------
Šele ko si zasadiš vrt, si ustvariš pravi dom.
misoo83

Odgovor Napisal/-a misoo83 »

Evo jedan video kalemljenja (uputstvo kalemljenje za pocetnike) od juce sto sam snimio kad sam kalemio podlogu dunje sa kruskom Very Happy.

http://youtu.be/Tx_DzwXFL24
Odgovori