Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2014

Odgovori
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Bom še jaz pokazala svoje "bebice". Posajenih imam 19 sort, ki pa so po večini brez pedigreja, razen tistih nekaj, ki jih imam od lanskoletne paradajzfešte in semen od Irence, vsi drugi so doma pridelano seme sort, ki jih gojim že nekaj let. Vsi so zelo dobro kalili, eni 100%, eni malo manj...
Od 9.3. gredo vsak dan "na plažo" na teraso, ki je ves dan obsijana s soncem. Tako jim je zelo toplo (se bojim, da kar preveč).
Prejšnja leta sem jih pikirala v plastične lončke (2dcl). Letos pa sem jih probno posadila v cvetlična korita, v WC rorčke. Zemlje bodo tako imeli več, kot v lončkih. Edino, kar bo mogoče slabše, da so malo bolj skupaj.... Prepikirala sem jih konec prejšnjega tedna in zaenkrat izgledajo zadovoljni.

_________________naredimo svet lepši
MARTINKA

Odgovor Napisal/-a MARTINKA »

Kakšni lepi paradajzki ... Jaz sem jih pa šele včeraj uspela posejati.
bodika

Odgovor Napisal/-a bodika »

Lep pogled.Imaš kar nekaj dela z njimi.Boš imela poleti lep pridelek.

Ali jih imaš namen še enkrat prepikirat,ali jih boš do presajanja na vrt imela kar v rorčkih?
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

brbr, res lep nasad! Zalivaš v podstavek ali od zgoraj?
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Bodika, nimam jih namena še enkrat presajat. Ker pa s tako saditvijo še nima izkušenj, bom videla-će se mi bo zdelo, da se zelo gnetejo, jih bom seveda razsadila. Vendar upam, da ne bo potrebno.
Muha, zaenkrat jih zalivam kar zgoraj, ker so komaj presajeni in koreninice še niso prišle do dna.

Ne bodo pa vsi rastli pri meni: imam kar nekaj prijateljev za katere vzgajam sadike. Najbrž bo pa tudi kakšen za forum, če ga bo kdo želel._________________naredimo svet lepši
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Preden jih boš posadila ven, jih verjetno ne bo treba presajat, jih boš pa morala razstaviti narazen, sicer se bodo sadikce začele drenjati v višino, ker bodo iskale sonce in življenjski prostor.
Jaz sadim po dve 10 cm okrogel lonček, lomčke imam zložene eden do drugega in če jih do 15 maja ne posadim, tudi njim prične primanjkovati prostora v širino._________________Živeti na podeželju je najlepše!
nxyz

Odgovor Napisal/-a nxyz »

No pa da poskusim ponovno, da ne bo spet čira čara z imenom :o

Te sem prepikirala danes:

Pretegnjenci iz (pre)zgodnjega sejanja:

Izučilo me je, sicer sem že brala o tem, da nima smisla pretiravati prekmalu ampak če je bilo tako mamljivo vreme Smile Pa kaj potem Smile
Oldi

Odgovor Napisal/-a Oldi »

Tile zadnji se meni sploh ne zdijo pretegnjeni, prej nasprotno, nekateri imajo neverjetno nizko liste.
notranjka

Odgovor Napisal/-a notranjka »

Moj miks.
Največji so bili sejani januarja,
druga serija med žledom(za dvig razopoloženja in upanja na lepše dni)
in tretja serija v začetku marca,tale zadnja tudi še čaka na presajanje.

_________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
nxyz

Odgovor Napisal/-a nxyz »

notranjka kako lepi so že, so bili tudi kaj pod umetno svetlobo ti najbolj zgodni?
Odgovori