Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Opore za vrtnice

Moderator: Melona

Isaan

Odgovor Napisal/-a Isaan »

TANJA TT te slike pa res nazorno prikažejo opore, čas je pravi, ker vrtnice še niso čisto olistane. Hvala. Nisem vedela, da Eden Rose postane tak orjak, sedaj pa se mi malo poraja dvom, če bo OK, tako kot sem ga posadila.
Zamislila sem si namreč 4 zaporedne loke, na vsakem loku po dve vrtnici... Za širino loka se nagibam sedaj bolj proti 70cm kot 50cm. Pa me skrbi če bo imel Eden to dovolj? Je sicer res, da je med posameznim lokom dovolj prostora in bi kasneje lahko umestila še zraven dodatnega, samo potem bi bilo fino, da je dvoji povsod ne samo pri enem. Da bodo vsi enaki, ker bodo v liniji... Joj koliko vprašanji in dilem.

TANJA TT tvoje opore so še vedno lepo zelene, brez rje. Ali imaš pocinkane ali samo prebarvane?
Jaz imam namreč dve varianti in sicer, da mi opore naredi brat- cenejša varianta, ali pa da mi jih naredi kovač- dražja varianta. Ker od nobenega še nimam predračuna, odločitev še ni padla... Ali ste za loke naredili betonske temelje, ali ste ji kar zapičili globoko v zemljo?
TANJA TT

Odgovor Napisal/-a TANJA TT »

Loki so samo pobarvani z temeljno, protikorozijsko zaščito in nato z zeleno in kot vidiš so taki kot prvi dan Very Happy ,tam kjer je Eden rose so stari že cca 8 let,so pa samo zapičeni v zemljo cca 40 cm.Na tvojem mestu bi jih dala narediti raje 70 cm,ker ne verjamem, da bi ti ostajali prazni Laughing
Isaan

Odgovor Napisal/-a Isaan »

70 bodo Very Happy
Poezija

Odgovor Napisal/-a Poezija »

Ojej, poglejte to letnico, kdaj nazadnje smo o tem pisali. Pa grem jaz v to temo z nečim, kar je zelo udarno, nenavadno in to toliko bolj, kolikor je vrtnica za to oporo nenavadna. Čeprav bi bila tudi čisto bela prava krasota.

Torej vrtnični pušpan? : )

Kako se do tega pride. Enostavno krogla narejena iz kovinskega ogrodja. Verjetno se jih da kje kupiti, z malo domislice pa tudi narediti. Kar je dobro je, da vrtnice na tak način zelo lepo cvetijo, pa tudi znotraj so dovolj prezračene.

To je vzpenjavi sport mini vrtnice Rainbow's End, Cl. Sue O'Brien (United States, 1998). Mogoče pa to lahko naredimo tudi z drugimi podobnimi sortami npr. MASQUERADE Cl. (plezavo varianto), ampak mislim, da so bolj primerne
miniaturne plezalke, manj robustne, z manjšimi listi, ki tudi nastavijo prve vodoravne veje nižje.

_________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Odgovori