Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Gobarjenje 2014

Odgovori
crtj-admin
Site Admin

Gobarjenje 2014

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

Mi smo že začeli skoraj pred skoraj mesecem. So letos bile marčevke zgodnje. Tole pa je verjetno zadnja košara letos, je že presuho.

S čemažem se prav dobro ujemajo v kakšni juhi, rižoti, polivki za testenine... No mi smo se jih že kar dobro najedli. Smile

Jih še kdo nabira?
Danilo

Odgovor Napisal/-a Danilo »

So ti okusne? Mene precej moti okus po sečnini.

Lep pozdrav

Danilo
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Jih sploh ne poznam in tudi opazila jih na našem koncu še nisem Embarassed .
bodika

Odgovor Napisal/-a bodika »

Jih težje opaziš,če se ne motim rastejo bolj pod listjem.Bo AA povedala,ali se prav spominjam kako sva jih v mladosti s tastom nabirala.On polno košaro,jaz dve-tri.Bilo je veliko brskanja s palico po odpadlem listju.
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

Danilo, seveda zelo dobre so mi, kot parvi Dario Cortese. Vonj je izrazit in nekoliko spomni na urin, kar pa ne zmoti ustvarjalnega kulinaričnega duha. Wink

Muha so skoraj edine , ki zdaj rastejo in jih je skoraj nemogoče zamenjati, le težko jih opaziš, če te kdo ne opozori, saj rastejo pod listjem ali v mahu, tako da samo po dvignjenih kupčkih opaziš, da je nekaj spodaj in včasih celo pogledajo tudi ven. Wink Rastejo bolj bukovih pa tudi mešanih gozdovih, poznam bolj rastišča proti Dolenjski. Smile
Uporabniški avatar
Peter

Odgovor Napisal/-a Peter »

Kako pa je ime tem gobam?
ferdo36

Odgovor Napisal/-a ferdo36 »

Marčnica (Hygrophorus marzuolus).Včasih sem jih nabiral pri Stični
pa tudi okoli Vrhnike rastejo._________________Narava vse povrne!
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

S sprehoda v gozdu je mož danes prinesel dežnikarico. Ne vem, a je že jesen mogoče?
_________________Živeti na podeželju je najlepše!
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

prva dva jurčka se že sušita!! Laughing_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Odgovori